View Single Post
Vechi 06.08.2024, 15:28:19
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Toate sunt importante în evoluția unei țări, sportul e tot un talant lucrat de unii care au talent în această direcție care altfel poate s-ar pierde chiar și ca directori tot ar fi niște blazați.

Mă uitam de pildă la situația cu gimnasta româncă ce a avut exercițiul cu cea mai mare dificultate și a fost aruncată sub locul 3 de contestația unei americance:

https://www.gsp.ro/sporturi/jocurile...ta-752123.html

Fosta mare campioană, Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei, spune că nu mai vrea să audă de gimnastică.

Camelia Voinea, mama Sabrinei Voinea, despre decizia arbitrilor în finala de la sol: „Nu există explicații”

Și-a menținut poziția, dezvăluind motivele care au dus la această decizie dură. „În sufletul meu, Sabrina este campioană. După tot prin ce am trecut, nu mă așteptam să ni se întâmple așa ceva la Jocurile Olimpice.

„Este prea mult! Am vorbit cu Sabrina și mi-a spus că orice decid, ea mă urmează”

Pe lângă penalizarea de o zecime, Sabrinei i-a fost scăzut și punctajul la dificultate față de cel din calificări, chiar dacă a prezentat același exercițiu. „Nadia i-a arătat lui Bart că Sabrina va fi pe primul loc. Și i-au dat 13,700, cu o dificultate de 5,900. De ce? Același exercițiu a fost și în calificări și atunci a luat 13,900.

Cu punctajul acela era bronz. Și i-au mai luat o zecime, ca să nu fie nici medalie. Că americanca este pe final de carieră și Sabrina mai poate merge la Jocurile Olimpice. Câștigă cine este mai bun, nu contează vârsta. Până și americanii au fost nedumeriți”, a acuzat vicecampioana olimpică de la Seul, din 1988.

________

Deci o doamnă a sportului românesc vicecampioană pierde ani de zile cu eforturi financiare să-și pregătească fiica pt ca să se mai audă în istorie că România a fost ceva în gimnastică și se întâmplă și o mizerie care poate dărâma psihic și un om puternic darămite un copil de 17 ani.

Dpmdv ar trebui să continue, dar ce mizerabilă situație, ce durere pt munca unui om.
Păi și de-asta e bine să ai o bază duhovnicească, cum a zis Novak că el este mai întâi ortodox și apoi sportiv. Adică nu-ți pui toate speranțele, toată energia într-o reușită sportivă, trebuie să ai un motiv pentru care o faci.

Pr. Dionisie Ignat spunea așa: „Fiecare să fie conștient că, dacă lucrează ceva, este pentru Dumnezeu și are plată de la Domnul. Deci nu-l interesează ce face altul. Dacă apare cârteala, lucrul ăla nu mai are valoare duhovnicească.”

Dacă ce faci depinde de medalii, de slava oamenilor, de aprecieri, e mereu un război psihologic, o fugă după premii și aprecieri. Dacă o faci duhovnicește, chiar dacă nu-ți reușește ceva, așa a lăsat Dumnezeu. Continui dacă crezi în valoarea duhovnicească a ce faci sau faci altceva dacă nu. Nu e vorba de medalii, „toate acestea se vor adăuga vouă” (Mt 6, 33).