Citat:
În prealabil postat de Iorest
Orice canonizare ar trece și prin analiza comisiilor din Patriarhie, nu e un război și nu face în ciudă patriarhia altuia, ce fel de etichetări murdare sunt astea, mai ales în post.
|
Teoretic așa ar putea să stea lucrurile, doar că mata nu prea cunoști personajele.
Niște lucruri pe care numai ieri le-am aflat întâmplător pe net, și deci se înțelege că acelea scrise de mine au fost independente de ce am aflat ieri, sunt acelea că într-adevăr la nivelul administrației Arhiepiscopiei Sibiului există o rumoare față de București, rumoare transmisă prin intermediul unui editorialist local, Petrașciuc, de la care am aflat că încă de prin ultimele luni ale anului trecut Streza l-a „tras pe dreapta” de la slujirea preoțească liturgică pe preotul Dumitrean, cel din spatele comunicatului „Arhiepiscopiei” vizavi de producția imundă despre Arsenie Boca.
Practic, „Sibiul” exprimă „nedumeriri” față de înaintarea propunerii de canonizare a lui Arsenie Boca din partea Bucureștiului, deși într-un mod aparent bizar „Sibiul” nu a înaintat la Sinodul din februarie anul curent printre propunerile pentru canonizare dosarul Arsenie Boca, deși ei susțin că ar fi depus mai demult dosarul; totuși este cât se poate de clar că în februarie nu au menționat în niciun fel dosarul Arsenie Boca, deși puteau să o facă, invocând acum niște băsnuiri „birocratice”, lucrurile fiind clare, anume că Streza nu a făcut niciun fel de mențiune despre Arsenie. Or în astfel de condiții se înțelege că „rumorile Sibiului” sînt mai mult decât impertinente, cu atât mai mult cu cât s-a putut vedea, pentru cine a avut minte să înțeleagă, în ce mod execrabil a fost „apărat” Arsenie Boca de către Streza și unii acoliți de-ai lui în legătură cu tot contextul mai larg din jurul producției imunde despre Arsenie Boca.
„EDITORIAL. Părintele Arsenie Boca și vajnicul „luminator” sibian al canonizării”
https://sibiu100.ro/opinii/canonizar...na-lina-sibiu/
(Articolul este în principal un soi de „batjocură” sarcastică, probabil pe baza de „binecuvîntare de sus” la adresa preotului Dumitrean, pe marginea acțiunilor lui Dumitrean în legătură cu Arsenie Boca.)