View Single Post
Vechi 12.08.2024, 23:54:27
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Pavel Coruț a fost un îndrăcit care a proferat blasfemii despre Mântuitorul Hristos la OTV și în cărțile mai mult maculatura lui, nega dumnezeirea lui Iisus și Seraphim 7 s-a trezit să citeze din ideile lui.

Ce am vrut să zic cu cărție lui despre longevitate e că erau palavre ordinare, și alea despre făcut bani și aberațiile anti-hristice, tot ghiveciul lui mai includea și puțin zamolxianism, tuneluri, portale un fel de Adrian Singurov, sau alți rătăciți.
Am citat doar un aspect, întrucât l-ai amintit tu in altă postare cu privire la alte "blasfemii" pe care le-am elaborat acolo cu privire la "dumnezeul" din Vechiul Testament în raport cu cel prezentat azi in Creștinism, plecând de la tranziția primului in cel actual cu ajutorul păgânismului de sorginte greco-romană prin intermediul Noului Testament,ca punct tranzitoriu.

Din păcate Coruț, deși a avut multe idei și teorii constructive, le-a aruncat așa într-un mod grotesc de multe ori și extremist, jignitor și amestecat.

Am stat sa verific câteva dintre afirmațiile sale cu privire la interpretarea sa biblică,și multe erau sferturi, jumătăți maxim,de adevăr și din păcate multe efectiv nefondate.

Însă pentru un om simplu și naiv pot fi generatoare de fanatism, extremism, radicalism și fundamentalism.