Am aflat recent despre înlăturarea (probabil temporara, nu am înțeles că ar fi vorba despre caterisire) de la slujirea liturgică în calitate de preot a preotului Cătălin Dumitrean care slujea la Sibiu, deși am înțeles că înlăturarea respectivă s-a făcut cu vreo 10 luni în urmă, zice-se că în urma unor așa-zise plângeri adresate unor asa-ziși ,,chiriarhi" de la ,,Herman-stat", nefiind clar nici cine sunt cei care ar fi luat hotărârea, nici cum au ajuns pretinse date din dosarul respectiv la personaje din presă ca să poată să scrie.
,,Eroul din pandemie Parintele Catalin, ,,executat” de ai săi!"
https://ziuaonline.com/anchete-jurna...tat-de-ai-sai/
,,17 dec. 2023 - Părintele Cătălin Dumitrean, înlăturat de la Biserica de pe Dealului. Unii credincioși îl acuză că a deteriorat imaginea Bisericii, alții îl susțin"
https://www.turnulsfatului.ro/2023/1...-sustin-207861
Dincolo de cele afirmate prin presă, nu pot însă să nu observ că acțiunea de înlăturare a survenit peste un timp de câteva săptămâni după protestul de pe saitul Arhiepiscopiei Sibiului referitor la producția lui Solomon Al. despre cum își imaginează el ,,viața de apoi" a lui Arsenie Boca etc.; despre unele aspecte am mai vorbit la dezbaterea respectivă începută anul trecut.
Ca un fapt divers, una dintre imaginile postate în articolul de la ,,turnul sfatului", prin care i se reproșează preotului respectiv ,,prezența", să zicem așa, a unei muieri, nu este nimic altceva decât o imagine dintr-o înregistrare de la aeroportul din Sibiu făcută cu ocazia primirii focului de la Ierusalim de la Sfântul Mormânt în seara dinaintea nopții de Paști, înregistrare în care apare atât IPS Streza, dar și unii acoliți de-ai ,,dumnealui", printre care și preotul Dumitrean însoțit oarecum mediatic, sau nu se știe în ce calitate, de o anumită muiere care nu îi este soție, despre care am înțeles că ar fi făcut parte din comunitatea de credincioși strânsă la biserica unde slujea preotul Dumitrean.
,,🔴 Sosirea Sfintei Lumini de la Ierusalim la Sibiu!" (2023)
https://youtube.com/watch?v=gyVWXJ8sbnk
(Îi spusesem ,,fratelui" Iorest acum vreun an de zile că Streza este antiromân, după cum demonstram atunci în dezbaterea de atunci despre dezastrul fără precedent din Episcopia Sibiului, menționând că preotul Dumitrean nu este decât un ,,tolerat" (din perspectiva lui Streza), și iată că nu a trecut foarte multă vreme și s-a adeverit încă o dată că am avut dreptate în această speță, dovadă felul și chiar rapiditatea cu care preotul respectiv a fost ,,tras pe dreapta" deocamdată, nu se știe pentru cât timp, însă având în vedere ,,atenția mediatică" de care a avut parte preotul respectiv, s-ar putea să fie dificilă revenirea la slujirea ca preot hirotonit.)
(Tot ca o observație aparent nejustificată, și fără să fie în mod necesar o critică la adresa celor care au bătut la mașină, la tastatură textele respective la care fac acum referire, poate nu ar fi injust să ne punem niște semne de întrebare la ce profil de personaje ar avea cei care ar putea fi mai în spatele ,,ofensivei" împotriva preotului respectiv, având în vedere și articole dure publicate în 25 martie 2024, deci în ziua unei mari sărbători a Bisericii, îngemănate cu cea a Nașterii lui Hristos, a Fiului lui Dumnezeu făcut om, Fiu al omului, cum mai spune în Evanghelii, data respectivă fiind o dată la care în trecut preotul Dumitrean organiza sau participa la marșuri pentru viață, și împotriva avorturilor, așa încât unele articole prezintă așa o ,,mireasmă" de ură anticrestina și antiromâneasca, cu privire la care există dreptul să ne punem întrebări dacă este ,,o simplă coincidență", având în vedere anumite fapte săvârșite de preotul respectiv în trecut împreună cu diverse mulțimi de credincioși.)