Vise-Subconștient-Realitate
Întotdeauna am avut vise simbolice,care se tot repeta in diferite ipostaze,și majoritatea nici eu nu înțeleg ce înseamnă cu exactitate.
Plus că nu prea le-am menționat nimănui, decât așa poate câtorva apropiați,care de regulă nu au avut asemenea vise,nici nu au auzit prea des despre ele.
De aceea, întrucât pentru mine au fost extrem de marcante și de fiecare dată mai “vi” decât realitatea însăși,voi incerca sa le reproduc aici.
Nu mă interesează să afirm nimic în legătură cu ele,nu urmăresc să fie ceva cu conotație generală sau de natură supranaturală.
Pur și simplu incerc sa împărtășesc niște experiențe onirice,care pentru mine înseamnă de multe ori mai mult decât orice eveniment sau experiență din viața trăită ,cel puțin la nivel de trăire și experiența personală.
Asta poate însemna sau că n-am avut o viață plină de evenimente semnificative sau că evadarea mea in vis poate însemna o formă de scăpare din realitate.
Indiferent de motive, subconștientul meu a fost extrem de activ întotdeauna și asta nu face parte din voința sau dorințele mele conștiențe.
Deocamdată aș vrea să mă axez pe experiențele semnificative din punct de vedere pozitiv sau cele cu caracter relevant din punct de vedere colectiv.
N-aș vrea sa alunec acum in tenebrele subconștientului meu,care de multe ori se reflectă în modurile rebele și critice regasibile in postările mele de aici.
Însă voi menționa pe parcurs și acele lupte avute de mine,la limita cu supranaturalul, despre care mulți dintre cei care au avut asemenea experiențe, evită să le divulge chiar și cunoscuților,știm bine cu toții din ce motive.
Voi întări încă o dată motivele acestei postări, menționând că unul dintre motivele ei,pe lângă faptul că doresc să mă “descarc” de “greutate”,este să impulsionez și pe alții care au trăit, trăiesc sau vor trăi experiențe similare sau din aceeași sferă să știe că nu sunt singuri.
Doar cei care trec prin întâmplări pe care de multe ori nu și le pot explica rațional vor înțelege ce înseamnă să nu fi înțeles, să-ți fie frică să te deschizi asupra acestora sau sa fi luat în râs sau trimis la psiholog/psihiatru din această cauză sau pentru a afla niște răspunsuri care oricum nu vor satisface problema ta .
Desigur aici nu excludem cazurile unde este necesară competența unui ajutor convențional, medical, psihologic etc.
Eu vorbesc stric despre vis, despre aspecte legate de subconștient.
Și un alt fenomen rar dezbătut.
Paralizia in somn
,dar cred că acesta necesita o abordare separată.
Sau fenomene tip poltergeist,sau activități paranormale.
Deasemenea merită subiect separat.
Nu le voi aborda acum,dar le țin în coadă spre abordare.
Acuma știu că în general Biserica le tranșează pe toate trei cu o sabie patristico/biblică punându-le direct eticheta…
Satana
Nu sunt eu în măsura sa judec asta,eu doar discut despre experiența și invit și pe alții să participe cu experiențele lor daca doresc.
Totuși onirismul sau motivul visului in cultura, literatura, spiritual și folclor a avut un impact de prin rang, întrucât este cea mai influentă și directă formă de manifestare a unui alt plan decât cel material și concret în planul existențial al omului.
Deci sub acest aspect vom aborda subiectul.
Să nu uităm totuși că “in popor” există tradiția unor interpretări populare ale viselor,dar acestea de obicei au o utilitate pentru cele generale și de obicei simpla asociere a unor evenimente cu acele vise face că această coincidență sa determine credința respectivă devenita desigur o superstiție propagată in timp.
Avem și noi câțiva teoreticieni ai visului,cel mai cunoscut este Blaga,avem și “experți mondiali” ca Jung sau Freud.Or fi și alții dar nu-i mai știu sau n-am căutat neapărat studii despre sau ale lor.
Însă pe plan personal am trăit și trăiesc destul de des, experiențe fabuloase in acest tărâm al visului.
Deci cel puțin Morfeu (zeul grec al viselor) a fost singurul favorabil mie:))
Înainte să intrăm în detalii,voi specifica că am avut vise atât cu Hristos, cât și cu Satan.(În repetate rânduri).
Figuri angelice cu mesaje profetice sau protecție.Probabil am menționat întâmplarea cu îngerul morții (Azrael parcă se numește),dar și o apariție foarte necesară a Arhanghelului Rafael care m-a salvat de la o situație chiar critică într-o experiență semi-lucida.
Deasemenea notabile ar fi figuri mitologice sau animale simbolice relevante cum ar fi figura Dragonului, Elefant,Taur, Urs, Lup (mare și negru ca ăia din Game of Thrones care ma proteja:) )etc.
Trecem în zona de persoane importante, ultimul ar fi Vladimir Putin,apoi arhetipul papal,cel episcopal cât și figura Împăratului.
Apoi ca manifestare a mea in vis, faptul că zburam a fost cea mai frecventă,din visele simbolice,mă refer.
Iar în ultimul de acest gen eram într-o zonă pe fundal cu o muzica acapela(nu pricep prea bine la asta, însă pot asemui cu ceva doină veche de jale,se mai găsește ceva similar în unele filme românești vechi),eu planan undeva in în înaltul cerului asemeni unei acvile, jos era un pâlc de iarbă, înconjurat de păduri si undeva deoparte niște stânci și ceva pârâu parcă,iar alături de acea voce ce doinea aud ceva in genul “acesta este pământul dacic strămoșesc”,sau ceva asemănător.
Iarăși am visat de mai multe ori că am murit și cum mi se pregătea înmormântarea.
Dar voi vorbi separat despre fiecare…
Eu nu vorbesc aici despre visele obișnuite,din acelea toți le avem și în general le uităm după ce ne trezim și ne amintim doar frânturi.
Eu vorbesc despre vise care rămân imprimate in tine permanent,iar când te trezești ai impresia că a fost mai real visul decât realitatea.
Cel mai recent,de câteva zile,și pot spune chiar îngrijorator,din care voi menționa doar in aspect,este cu harta țării noastre arzând, efectiv imaginea 3d a ei în care o mare parte din țară ardea în flăcări….(principalul motiv pentru care am decis sa abordez acum acest subiect pe care voiam demult să-l discut)
Un alt aspect despre care as fi tentat sa discut,dar deocamdată voi evita asta,este visarea lucidă , proiecția mentală și alte forme prin care călătorim mental in anumite zone ale realității sau ale minții, timpului, spațiului etc.
Voi reveni prin a descrie unele dintre visele relevante cât și experiența în sine și efectul avut…
Vă invit și pe voi să participați dacă aveți asemenea experiențe,cât și altele care sunt din sferele supranaturale,nu doar de natură a subconștientului, deși veți vedea că au legătură una cu cealaltă.