Citat:
În prealabil postat de Iorest
1. Văd că e un singur pasaj unde un om cu prenume-identificabil în timp e numit diavol în Noul Testament, nici măcar cei care făceau vrăji sau idoli, sau fariseii, cărturarii, saducheii, persecutorii romani, persecutorii închinători la idoli, perceptorii fiscali care jecmăneau sub autoritatea Romei, nu erau numiți diavol.
Deci Iuda o fi fost diavol că a intrat în el sau avea o fire înclinată spre rău.
2. Unul chiar era potrivnic Iuda Iscarioteanul, mă întreb dacă a scos demoni și a făcut minuni când au fost trimiși prima dată la propovăduire în Matei.
|
1.
Cum sa nu, Hristos i-a băgat pe toti în aceeași "oala" spunând:
"
Ioan 8:44 NTR
Voi sunteți de la tatăl vostru, diavolul, și doriți să împliniți poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaș și n-a stat în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbește din ale lui, pentru că este mincinos și tatăl minciunii."
Deci din asa tata ce altceva se poate naște?
2.
Cu siguranță Iuda a scos demoni, a iertat păcate, a vindecat boli și a redat mobilitatea handicapaților.
Eu personal nu cred ca s a spânzurat ci s a căit și daca a fost iertat de Hristos și a continuat activitatea apostolica sau poate s-a apucat de ceea ce stia sa faca mai bine, adica BUSINESS! El este cea mai buna intruchipare a miliardarilor de succes din ziua de azi, cu o inteligenta si energie axata pe mamona iesita din comun, un adevarat arhietip...din nou, părerea mea, din studiile și observatiile mele.