View Single Post
Vechi 02.09.2024, 21:10:44
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Am văzut înregistrarea cu Dumitrean și vărul său pusă pe youtube anul trecut în Decembrie spunea pr Dumitrean că l-au făcut apropiați pe care i-a ajutat la un moment dat și că s-a trezit fără bani în casă și urmărit de persoane fizice care s-au lăudat.
Ce să mai zici, nu știam că un preot ortodox poate fi „hărțuit” sau „hăituit” de către diverși oameni, poate chiar și credincioși, iar așa ceva să fie întîmpinat cu un „tacit” din partea așa-zisului „chiriarh”, pe mine însă așa ceva nu mă miră deloc, iar dacă mai iau în considerare și o declarație a preotului respectiv cum că unii ar fi primit „aprobări de la nivel înalt” să îl înregistreze, stau să mă întreb cine sînt acei de la „nivel înalt” care să fi făcut așa ceva și dacă au avut vreo relaționare cu așa-zisul „episcop” IPS Streza pe marginea speței acestui preot Dumitrean.

Cazul preotului Dumitrean este cu atât mai uimitor cu cât nu cu multă vreme în urmă, mai exact în duminica înfricoșătoarei judecăți din februarie 2023, preotul Dumitrean a realizat o înregistrare publicată și pe internet (de ex. pe YT și FB), în care chestiona cu privire la o presupusă campanie de discreditare a preoților (și în special a celor din Sibiu (ciudat, nu?)), mai mult folosind aceeași retorică „ditirambică” auzită și în videoul menționat mai sus la adresa „înalt preasfințitului nostru mitropolit” a cărui turburare probabil se dorea a fi menționată în legătură cu presupusa campanie, din nefericire preotul Dumitrean avînd și alte derapaje, a căror sursă poate fi intuită (adică cine l-ar fi pus sau ar fi insistat să vorbească așa), anume expresii de genul „persoane probabil cu niște suferințe”, „justițiari ai Duhului Sfînt”, „trimiși ai lui Hristos mesianici”, „personalități întrebătoare” și altele de genul.

„🔴 Există o campanie de compromitere a slujitorilor Sfântului Altar? Cum îi apărăm pe preoții noștri?
- Pr. Catalin Dumitrean, 19 februarie 2023, duminica înfricoșătoarei judecăți”
https://youtu.be/o64XiaWXY_g?si=nSetn44qQoRaTRx0&t=348
sau
https://www.youtube.com/watch?v=o64XiaWXY_g&t=348s

Ceea ce am observat recent este că un soi de campanie pare să fi fost dusă chiar împotriva preotului Dumitrean, o campanie în care într-un mod extrem de ciudat ar fi apărut date din dosarele sau anexele plângerilor care ar fi fost înaintate pe masa „înalt preasfințitului nostru mitropolit”, fără să fi văzut care ar fi fost legătura între acele anexe și calea pe care au ajuns în presă, mai mult, așa cum am menționat mai sus, o dată din acea campanie a fost chiar 25 martie 2024, știindu-se probabil despre diverse icoane ale Maicii Domnului aduse la Sibiu de preotul respectiv, dar probabil și de anumite propovăduiri și marșuri pentru viață și împotriva avorturilor ținute de preotul respectiv, alături probabil de alți preoți și de diverse mulțimi de credincioși (însă la care bănuiesc că „domnu Streza” nu a participat niciodată, îi lăsa probabil pe „amărâți” să își „facă de cap”); or se cam știe ce profiluri de personaje pot inspira, să zicem așa, că nu știm dacă există coincidere cu executanții, astfel de „ritualuri pe invers” sau „execuții ritualice” (a se vedea și data de 25 decembrie 1989 a împușcării Ceaușeștilor la Tîrgoviște... și cine sînt cei care au fost în spatele condamnării la moarte și împușcării acelora în mod ostentativ în acea dată), ceea ce din nou ridică semne de întrebare referitor la acțiuni sau non-acțiuni ale așa-zisului „chiriarh” STREZA.