View Single Post
Vechi 05.09.2024, 14:46:42
Circle Circle is offline
Member

Data înregistrării: 01.09.2024
Implicit

Exista sutta despre kamma in care cineva il intreaba pe Buddha ceva de genul: Am vazut la viata mea oameni nascuti de bani gata, oameni nascuti saraci. Am vazut oameni frumosi si oameni urati, oameni bolnavi si oameni sanatosi, oameni influenti si oameni non-influenti, oameni destepti si oameni prosti - care e motivul pentru care avem aceste diferente intre oameni? Iar raspunsul a fost:

- Nascut de bani gata sau sarac - generozitatea sau zgarcenia din alta viata
- Nascut frumos sau urat - faptul ca o persoana e placuta si nu se enerveaza prea usor cand este jignita
- Nascut sanatos sau bolnav - violenta fata de alte fiinte vi, oameni sau animale. Unii au mila fata de fiintele vi, unii nu au.
- Viata scurta sau lunga - omorat alte fiinte vi
- Destept sau prost - daca atunci cand se intalneste cu un om intelept, incearca sa invete ceva de la el sau nu ii pasa ca deja le stie pe toate
- Nascut in familie cu statut social inalt sau scazut - narcisism si aroganta, sau lipsa lor
- Influent sau lipsit de influenta - Invidia. Unii dau cezarului ce e al cezarului si au respect fata de oameni mai mari in grad ca ei, altii sunt invidiosi si zic ca nu merita acel loc si ca ar trebuii sa fie ei in locul lor

Last edited by Circle; 05.09.2024 at 15:14:39.
Reply With Quote