Citat:
În prealabil postat de cozia
Ceausescu clar a testat multe pe noi, inclusiv nivelul de toleranta la austeritate si chiar obedienta si alte reactii de natura sociologica la romani. Personal cred ca testarile de tot felul (lipsa apei calde, a gazelor, a curentului, infometarea sistematica, magazinele goale, tipurile de haine din comert, transportul, sicanarile ideologice legate de lipsuri pentru unii) au fost impuse de catre satanistii de atunci, parintii celor de acum , cum zic ei(strings attached) care l au si imprumutat din vest pentru ambitiile lui grandomane si paranoice inutile de industrializare care s au si dovedit o aberatie si de care s a si ales praful in citiva ani tot la comanda satanistilor.
Practic el pina la achitarea datoriilor a trebuit sa se conformeze cerintelor de testare pe viu. Altfel nu vad de s ar ambitiona cineva sa te infometeze si sa te faca dusman pe viata daca nu erau acesti bani.
Acum de abia intelegem ca NIMENI DIN OCCIDENT NU TE IMPRUMUTA FARA SA I FI SLUGA LA PICIOARELE LOR.
Fix la fel a fost si cu Nea Nicu. Din nefericire insa pentru noi dar mai ales pentru el, paranoia de care suferea nu l-a lasat sa ne usureze traiul in 1989 si pina in ultima clipa s a comportat mizerabil.
|
Inainte de comunism eram doar de 3-4 ori mai saraci ca puritanii (tarile protestante sunt cu 50% mai bogate ca tarile latine din vest si acum, de aceea compar cu ei). Dupa comunism am ajuns de 15 ori mai saraci decat protestantii in 1989 datorita economiei planificate. Am recuperat ca am fost locul 1 pe europa la crestere economica din 2002 incoace aproape in fiecare an si am ajuns doar de 5 ori mai saraci ca protestantii momentan.
Totusi, forta comunismului, popularitatea la public nu a venit de la economia planificata - idee ce si un copil de cls a 4-a isi putea da seama ca nu avea cum sa functioneze.
Forta ideologiei comuniste a venit de la revolta oamenilor de atunci pe robie si pe biserica. 95% din populatie in europa de est erau robi/sclavi - iar stapanul era vulturul cu 2 capete - un cap regele, celalalt cap biserica. 1/3 din terenuri, cu tot cu sclavii de pe ele, adica 1/3 din intreaga economie la momentul respectiv, era detinuta de biserica, plus subordonarea completa a bisericii fata de Tzar. Biserica ce si acum sfinteste rachete si elicoptere de atac prin russia.
Daca biserica nu s-ar fi subordonat complet puterii vremurilor respective, nu am mai fi avut acea revolta populara care a dus la comunism - filozofie ce incorpora economia planificata si dictatura brutala in gandirea ei.
Puterea comunismului nu a venit din iubirea oamenilor fata de economie planificata si dictatura barbara - ci din ura fata de vulturul cu 2 capete din care 1 era biserica.....
https://www.youtube.com/watch?v=zZqVOFSYRWI
Ce au facut comunistii pe biserica a fost o razbunare pentru ceea ce a facut inchizitia si secole de sclavie sustinuta in mod direct de biserica. 1/3 din terenuri, cu tot cu sclavii de pe ele, erau detinute de biserica, care era si cea mai mare sclava a regilor, indiferent cat de mizerabili au fost ei in perioadele respective.
Lipsa de etica a bisericii a costat-o umpiculet pana la urma, dar nu prea mult. Decat asa, un 75%+ atei in europa de est cat avem acum datorita comunismului in toate tarile cu exceptia Romaniei. In Romania avem defapt 50% atei, intrucat desi 101% se declara crestini ortodocsi, doar 50% din romani cred in ingeri, rai si iad, etc. Numai crestin nu e un om care nu crede deloc in viata de apoi si in kamma. Acest esec este aproape integral datorat falimentului moral al bisericii, insa niciodata biserca nu va accepta asta si va da vina pe oricine dar nu pe ea pentru cei 75% atei din europa de est.
In Romania, BOR tine si acum statul in Sah prin cele 1/3 terenuri din suprafata romaniei ce apartineau BOR cu tot cu sclavii de pe ele dar au fost nationalizate de comunisti. Au o intelegere nescrisa cu statul ca daca ne certam vreodata, daca Mai Marele Daniel nu are ultimul facelift la Mercedes S pe precomanda (omul chiar isi ia pe precomanda S-urile, nu e doar o gluma) + salarii platite de stat intr-o tara oficial laica - cerem in instanta cele 1/3 terenuri si falimentam statul.
PS: Critica cat vrei vesticii, mai ales ca e o moda de cand cu sexomarxistii. Totusi vesticii sunt la 50% rata de ateism, europa de est e la 75%. Ca aia 50% crestini sunt protestanti, adica tot atei, e alta discutie de care tot biserica e responsabila partial.