Citat:
În prealabil postat de Circle
Nici "dreptatea" lui Stalin sau Pol Pot nu o poate intelege mintea pacatosului, cel putin nu fara umpic de "educare si instruire".
...
Nici macar pe tine nu a reusit sa te convinga acea "educare si instruire". Iar ca dovada iti pun urmatoarele 2 intrebari:
1) Daca te intalnesti cu un om si afli ca stra-bunicul lui a fost criminal, scade cu ceva in ochii tai acea persoana? Ba chiar iti doresti taierea mainilor si picioarelor acelui stra-nepot sau pedepsirea lui in orice mod? Sincer?
2) Daca ai descoperi un leac pentru cancer, l-ai imparti si cu restul lumii? Sunt destul de sigur ca da, oricat de "educat si instruit" ai fi.
Aia e diferenta dintre tine si dumnezeul evreu. Judeci altfel si mereu vei judeca altfel, oricata "educatie si instruire" s-ar baga in tine.
|
Prima dată răspunde tu sincer la ce te-am întrebat la începutul mesajului #13 ca să ne fie ”umpic” mai clar cât „progres„ vrei să obții și ce ”kamma” porți.
24. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă voi întreba și Eu pe voi un cuvânt, pe care, de Mi-l veți spune, și Eu vă voi spune vouă cu ce putere fac acestea Mt21,24)
Până atunci voi lua ”umpic” de pauză.
P.S. umpic= un pic, o picătură, puțin.
kamma= karma, justiție universală aplicabilă și instantaneu, nu doar în altă viață dacă pocăința întârzie.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
|