View Single Post
Vechi 10.09.2024, 20:39:58
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
"Poruncile" sunt un act normativ impus de o entitate spirituală, juridică, socială etc.

Acestea nu au că scop urmărirea "orbească" , "mot à mot", "legistă" sau cum vrei tu să-i spui a poruncii in sine.Desigur au fost destule cazuri în care s-a abuzat în legătură cu acest aspect.

Putem lua în latura politică regimurile totalitare,sau in zona religioasă islamul,acestea fiind încă prezente actualmente și poți vedea cum se desfășoară și cât de eficiente sunt in a produce daune umanității.

Am avut în și biserică inchiziția și alte forme de extremism legislativ.

Noi trebuie să înțelegem că Porunca este făcută să slujească pe om,nu omul sa servească Porunca.

Oricine face din Dumnezeu un dictator cu Legea in mână nu a înțeles Ultima Poruncă....

IUBIREA
Ai dreptate, porunca îmi impune să nu fac ceea ce vreau să fac, pe când IUBIREA mă învață să nu doresc să fac ceea ce aș fi vrut să fac.

De aceea postul este ignorat câteodată când pofta este foarte mare, sau când nu am agonisit în inimă destulă iubire pentru a avea puterea și bucuria de a jertfi pofta pe altarul lui Hristos. Postul nu este o interdicție, este o sărbătoare.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote