View Single Post
Vechi 11.09.2024, 00:25:03
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Cele 9 porunci Bisericești

1.Să asculte cu evlavie Sfânta Liturghie în fiecare Duminică și sărbătoare.
2.Să țină toate posturile de peste an.
3.Să cinstească fețele bisericești.
4.Să se spovedească și să se cuminece în fiecare din cele patru posturi mari de peste an, ori, dacă în fiecare post nu pot, cel puțin o dată pe an, în Postul Paștilor.
5.Să se roage pentru cei ce stau în fruntea țării.
6.Să țină posturile pe care le-ar orîndui episcopul sau mitropolitul locului în vreme de primejdii, de molime sau alte necazuri.
7.Să nu citească cărți eretice sau de ale sectarilor.
8.Să nu înstrăineze, nici să folosească, spre scopuri străine, lucrurile bisericești sau averea Bisericii.
9.Să nu facă nunți și ospețe, sau alte petreceri, în timpul posturilor

Unii cred că le respectă intuitiv, rar am auzit un episcop să ceară post pt o stăruință specială, să mi se arate și exemplul din ultimii 20 de ani.

Cred că poruncile 3,7, 8, 9 cam toți le respectă acum e o nebunie cu închiriatul sălii de nuntă, dar puțini sar calul.

Mie cea mai grea mi se pare aia cu să te rogi pt cei ce stau în fruntea țării, dacă e o satană trimisă să ne stârpească și să ne arunce peste graniță făcând traiul insuportabil, să ne jupoaie cu taxe, să crească gradul de îndatorare, să fure toți banii din taxe împovărătoare, să ne promoveze lucruri străine de neam lgbt, festivaluri drogangiste, nu mă pot ruga pt un asemenea ins, e ca și cum mi-ai zice să mă rog pt Iuda Iscarioteanul.