Citat:
În prealabil postat de Circle
Inainte de comunism eram doar de 3-4 ori mai saraci ca puritanii (tarile protestante sunt cu 50% mai bogate ca tarile latine din vest si acum, de aceea compar cu ei). Dupa comunism am ajuns de 15 ori mai saraci decat protestantii in 1989 datorita economiei planificate. Am recuperat ca am fost locul 1 pe europa la crestere economica din 2002 incoace aproape in fiecare an si am ajuns doar de 5 ori mai saraci ca protestantii momentan.
|
De unde ai scos cifrele astea, de la Florin Câțu, cum poți să ai creștere economică fără industrie, autostrăzi, porturi, aeroporturi, investiție în inovație șamd ?
Nici de finalizat canalul Dunăre-Marea Neagră nu au fost în stare, se câcâie să facă un stadion și ăla întodeauna mai mic, mai fără pistă de atletism, mai cu puține locuri, dacă se construiește o șosea de centură se face cu o bandă pe sens ca în comuna primitivă.
Citat:
Totusi, forta comunismului, popularitatea la public nu a venit de la economia planificata - idee ce si un copil de cls a 4-a isi putea da seama ca nu avea cum sa functioneze.
|
Forța comunismului era că te-a scos din evul mediu și ți-a construit o minimală infrastructură.
Dar nu e sigur că dacă rămânea Antonescu și se termina războiul nu reușea lucruri asemănătoare.
Citat:
Forta ideologiei comuniste a venit de la revolta oamenilor de atunci pe robie si pe biserica. 95% din populatie in europa de est erau robi/sclavi - iar stapanul era vulturul cu 2 capete - un cap regele, celalalt cap biserica. 1/3 din terenuri, cu tot cu sclavii de pe ele, adica 1/3 din intreaga economie la momentul respectiv, era detinuta de biserica, plus subordonarea completa a bisericii fata de Tzar.
|
Românii nu prea au îmbrățișat comunismul la început, s-a instaurat cu fraudă electorală sub forța tancurilor sovietice, iar oamenii mărșăluiau cu crucea în procesiuni mari în interbelic.
Citat:
Biserica ce si acum sfinteste rachete si elicoptere de atac prin russia.
|
Vezi că acolo proporția de budism e mai mare ca în România și se închină mulți în pagode și alte capiști idolești și cu tot felul de ritualuri bizare, se auzea că unii făceau baie în sânge de cerb pt sănătate.
Deci șamanism, budism, falși mesia de tarabă care apar și tâmpesc oameni sunt la modă.