View Single Post
Vechi 16.09.2024, 11:16:58
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Nu cred că pr Ciprian Mega sau alții care deja au notorietate națională citesc fire de internet, bloguri anonime șamd, ar însemna să aibă prea mult timp să citească ce scrie câte un anonim într-un colțișor de internet.
Nu se susține așa ceva, și primul argument este conținutul și relevanța lui, nu neapărat ca extindere mediatică, ci ca valoare și adevăr ale conținutului. În plus, sînt și alții care mai citesc și îi trimit linkuri sau îi fac rezumate, sinteze cu privire la ceea ce se spune, spre exemplu la ceea ce am scris eu pe-aci, și sînt convins că preotul Mega Ciprian este în temă cu idei de-ale mele, de altfel în ceea ce îl privește pe IPS STREZA se vede spre exemplu felul în care a evitat să menționeze numele de familie, deși „Laurențiu” s-a recomandat și este cunoscut de mult și cu numele de Streza în spațiul public, doar mai nou, de când am început să îl critic aici pe forum în dezbateri, evită cât poate numele de Streza, și le cere și altora să facă așa, pentru ca unii oameni care mai caută informații pe internet să nu caute și după numele de Streza, că este posibil să ajungă și pe-aci, și deci să afle aspecte despre adevărata față a așa-zisului mitropolit Streza (Liviu) Laurențiu și despre nevrednicia profundă, substanțială a acestuia raportat la așa-zisul lui „episcopat”.

Un alt exemplu de eschivă a preotului Mega vizavi de „vicarul” IPS Streza, pe lângă nepomenirea numelui de familie, deși însuși Streza s-a recomandat așa de zeci de ani, este „trecerea cu vederea” a speței dezastrului fără precedent despre care am vorbit la dezbaterea respectivă, speță prin prisma căreia evident că Streza nu poate fi numit „Părinte” decât eventual de către cei care vor să sfideze chiar și cel mai elementar bun simț, și sînt convins că ambii, atât Gușă și atât Mega sînt la curent cu dezbaterea respectivă, în caz că nu au citit ei înșiși la propriu dezbaterea, în special cea care a fost început prin mai anul trecut aici pe forum.

Alt exemplu, acela al evidențierii lui Streza ca „mare apărător al familiei”, deși preotul Mega și Gușă știu că referendumul pentru familie nu a trecut la nivelul Arhiepiscopiei Sibiului, inclusiv în contextul „descinderilor inopinate” ale „protestatarilor” de după octombrie 2015 pe strada unde se află sediul administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului.

Altul este acela al „evidențierii” lui Streza ca „mare liturgist”, sau ce se crede el pe sine, deși este o chestiune foarte gravă ca un personaj care să se fi împărtășit atâta din Sfintele Taine să comită atâtea și atâtea abateri profunde și grave de la Legea lui Hristos și în general de la legile dumnezeiești, inclusiv păcate împotriva Duhului Sfînt; păi astea înseamnă că personajul este de un formalism extrem, care în fondul „lucrurilor” respinge Duhul lui Hristos (agonisindu-și osîndă peste osîndă), din moment ce se opune lui Hristos, și deci Preasfintei Treimi, cu obstinație, inclusiv prin păcate împotriva Duhului Sfînt, or astea nu pot fi considerate niște trăsături ale unui așa-zis mare liturgist, ci chiar dimpotrivă, în ciuda unor cunoștințe și îndemânări cu care crede că își poate acoperi de „vederea” oricui formalismul lui extrem, fariseic, neduhovnicesc și chiar antiduhovnicesc, care îl arată chiar mai rău, mai înrăit și mai anticreștin, decât fariseii și anumite categorii de preoți nelegiuiți împotriva faptelor nelegiuite ale cărora a vorbit Duhul Sfînt, inclusiv în scris, prin mijlocirea sfinților prooroci.