Citat:
În prealabil postat de cozia
1. Ce elemente ale schimbarii totale ca fiinta poti sa enumeri. Ar fi interesant de aflat prin ce stari ai trecut sau trece o persoana care se schimba pentru a fi gasit de Dumnezeu.
2. Ce anume faceai si se naruia?
3. Si da, cu siguranta verificata, TOTUL SE REZUMA LA EL.
|
Întrebări puse bine, însă eu am avut întotdeauna o problema cu a răspunde direct la întrebări adresate mie.
Mereu imi place sa fiu in control pe orice subiect și să-i imprim eu direcțiile.
Dar viața "trece",timpul "vine" și mă văd nevoit să accept acest aspect al
MATURIZĂRII
Legat de ce ai întrebat, tocmai aici se rezuma majoritatea elementelor de care mă întrebai.
1.Acceptarea....A tot ce reprezintă ființa ta ca om.
Păi de aici pleacă totul.Nu vrem sa ne acceptăm așa cum suntem.Mereu vrem sa fim altcineva.
Și eu voiam la un momentdat să fiu Sfânt, Papă, Patriarh, mă vedeam cum vorbesc în fața mulțimilor și aduc babele in convulsii și spasme de extaz mistic și păcătoșii leșinați de plâns pentru păcatele lor.
Poate alții se visează polițiști sau pompieri,unii se văd pe scene sau într-un tigaie de BMW de pe Germania cu Dani Mocanu pe fundal și o gold digger de-a dreapta.
Fiecare are visele sale,unii vor doar pe cineva lângă, sau un părinte sau noul "aifon"....
Însă foarte puțini vedem cine suntem și ce avem...
2.Asumarea....Ei aici stăm prost majoritatea.Nici nu are rost să mai elaborez că trebuie tratate întregi despre asta.Si încă stau prost și eu la acest capitol,deci aș fi ipocrit să vorbesc despre asumare....Poate mai târziu când reușesc să fac ceva in viața pe care pot să mi-l asum cu demnitate.
3.Intelegerea....Toate că toate dar trebuie sa și înțelegem cum stă treaba la un momentdat.
Dacă nu stai mult și bine eroare.
4.Viziunea....Ai înțeles,acum trebuie să-ți deschizi ochii și să VEZI...
5.Descoperirea....Ai deschis Ochii, acum unde te uiți?
........
Năruirea asta vine când facem lucrurile fără să urmăm cât de cât pașii de mai sus,sau uneori vine dintr-o "Karmă" sau lecție divină.Eu cel mai mult am pierdut foarte multe oportunități destul de timpurii și aglomerate pe care mi le-a oferit viața și pe care din păcate nu eram pregătit să le îmbrățișez.(Foarte multe și în toate capitolele vieții).
Am fost nevoit să aleg lucruri unde nu pot fi in control,unde nu pot excela din varii motive,care nu țin neapărat de competență și unde sunt nevoit, cam in toate cazurile să
SERVESC (slujesc pe alții)
Chiar dacă sunt sub mine,egali cu mine am fost mereu într-o poziție de inferioritate inclusiv în cadrul familiei și al locului de munca.
Am fost mereu nevoit și forțat de împrejurări să accept situații în care pierd,las de la mine, renunț,rabd și fac compromisuri pentru a putea exista și supraviețui.
Deci deciziile mele din asemenea situații în care am fost pus,in general au fost inconfortabile, neplăcute etc.
Dar tocmai că nu unde vrem noi sa ajungem,sau să fim sau etc este și locul de unde putem profita la maxim de evoluția noastră.
De multe ori, indiferent de situație, trebuie să lăsăm Pronia divină să lucreze.
Niciodată nu suntem pierduți și niciodată să nu credem că suntem asigurați.