View Single Post
Vechi 26.10.2024, 06:25:08
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Păi tocmai că apostolii când trebuiau să ia anumite decizii, inclusiv Iisuse Hristos nu se întrebau dacă "E biblic ăia sau ailaltă"?

Doar se raportau la anumite pasaje ca să-și confirme acțiunile, deciziile și noua învățătura.

Și îndemnau la studiu biblic însă nu și-au fundamentat învățătura pe Biblie, că nici nu era scris Noul Testament sau format canonul Biblic.

Eh,aici intervine Sfânta Tradiție,care leagă cele 2 Testamente.

Dacă era destulă numai numai Biblia, îi vedeai pe Iisus sau pe Apostolii cu Bibliile in mână "Păcătosule,vrei să mă cunoști și să faci Legământ cu Mine ? Uite aici îți las Biblia,o citești și revi să....."

Sau i-a trimis pe apostoli"Mergeți și împărțiți Biblia la toți oamenii și fiecare să o înțeleagă cum vrea..."

Nu,au întemeiat Biserici care aveau conducere sinodală, precum are actualmente Biserica Ortodoxă, erau autocefale însă în frățietate și sub autoritatea lui Hristos.

Deci mesajul lui Hristos nu a apărut nici la Luther,nici la Parham sau Russel sau Vladimir Pustan sau alții care au venit cu alte evanghelii precum martorii Lui Iehova.

La fel cum nici cei care deși au primit adevărată învățătura nu au grijă de ea,nu o îngrijesc și o curăța vor fi deasemenea la fel de vinovați că cei aflați în eres.

Din moment ce a venit Dumnezeu pe Pământ autoritatea este EL.

Peste orice, inclusiv peste Biblie.

Sfânta Scriptură a fost după Sfânta Tradiție.

Iar Sfânta Tradiție se spune Bisericii,care se supune lui Hristos.

Așa că Cuvântul lui Dumnezeu este viu și lucrător permanent.

Mergând doar cu o parte a acestuia, ieșind din autoritatea Lui și respingând cursul lui....

Sfânta Scriptură fără Sfânta Tradiție și Fără Biserica care a întemeiat Sfânta Scriptură nu se poate înțelege.

Sau se înțelege eronat....Vedem scindarea atâtor culte...

Însă Biserica Ortodoxă a fost singura care a rămas verticală,ne convine sau nu,o judecăm sau părăsim sau știu eu...

Ea păstrat mesajul,l-a integrat de la Facerea Lumii până la Sfârșitul Ei.

Last edited by Seraphim7; 26.10.2024 at 07:45:49.
Reply With Quote