Citat:
În prealabil postat de Iorest
|
Ăstea sînt în bună măsură niște fantezii ale șarlatanilor de la „Active News”, dar nu doar ale lor, aceiași șarlatani care au colportat minciuna ordinară că Simion și AURul ar fi fost și ar fi împotriva avortului, a avorturilor, a numărului imens de stîrpiri / ucideri de vieți omenești prin avorturi, inclusiv în România, așa cum am demonstrat la o altă dezbatere începută de mine aici pe forum.
Deocamdată șarlatanii de la „Active News”, ca și mulți alți șarlatani din presă,
nu au prezentat, cel puțin acum sigur nu, nimic despre așa-zise activități unioniste ale lui G. Simion, zis și Georgică „Che Gargara”, în raport cu foste teritorii istorice românești care azi aparțin „Ucrainei”.
Eu am demonstrat aici pe forum că în trecutul mai îndepărtat G. Simion a avut o singură „acțiune civică” în „Ucraina”, în vara anului 2011, care n-a avut nicio tentă agresivă unionistă în raport cu „Bugeacul” azi aparținînd „Ucrainei”, când a participat la sfințirea unei biserici la Hagi Curda în acel pămînt care a aparținut în istorie Principatului Moldovei și ulterior României Mari (asta după 1918). (Astea se pot citi la linkul de mai jos.)
https://www.crestinortodox.ro/forum/...ad.php?t=20120
Citat:
În prealabil postat de Iorest
„În conformitate cu ordinul Primului Ministru al Ucrainei Denys Shmyhal, ca răspuns la scrisoarea Primului Ministru al României domnul Marcel Ciolacu, vă informăm că Serviciul de Securitate al Ucrainei a decis aplicarea unei măsuri administrative restrictive sub forma interdicției de călătorie în Ucraina împotriva deputatului Simion George. Decizia a fost luată pe baza informațiilor disponibile cu privire la activitățile sistematice antiucrainene ale acestui politician, care contravin intereselor naționale ale Ucrainei și încalcă suveranitatea de stat și integritatea teritorială a acesteia. Declarațiile lui Simion George sunt menite să discrediteze Ucraina pe arena internațională și să promoveze ideologia unionistă care neagă legitimitatea frontierei de stat a Ucrainei. În plus, el răspândește narațiuni despre presupuse încălcări ale drepturilor minorității românești din țara noastră”, se arată în document.
|
Nu este un document foarte concludent, nu dă exemple de fapte pe care le-ar fi săvîrșit G. Simion în sensul celor menționate de document, nu dă date când ar fi săvîrșit acele presupuse fapte, nu prezintă de când și pentru ce ar fi primit Simion interdicție, nu prezintă până când era valabilă interdicția și așa mai departe; spre exemplu, au am citit că avea interdicție până în martie 2024, nu știu dacă i s-a prelungit, dacă s-a făcut așa ceva pentru care motive și așa mai departe.
Și pe de altă parte, și
este vorba despre un aspect foarte important, avînd în vedere și o anumită ideologie „ucraineană” cu ceva vechime, nu am văzut acțiuni ale lui Simion și ale AURului în raport cu ofensiva politică și de alte feluri a „Ucrainei” în raport cu așa-zisa „republică” Moldova, ofensivă care se desfășoară cel puțin de câțiva ani; nu am văzut niciun fel de încercare din partea lui Simion și a AURului de construire a unei politici de apărare, de protejare politică, socială etc. a Moldovei de Est de ofensivele tot mai abjecte ale „Ucrainei” de a prelua sub „tutelă” Moldova de Est. Deci Simion și AURul stau foarte prost din aceste puncte de vedere, în ciuda unor afirmații oficiale din „Ucraina”, însă pe mine acest lucru nu mă miră absolut deloc, pentru că am demonstrat, am argumentat și în alte rînduri escrocheriile, șarlataniile, înșelătoriile „politice” ale lui Simion, Georgică „Che Gargara”, acest caz fiind âncă o dovadă a adevărurilor generale și particulare afirmate și probate de mine aici pe forum în legătură cu George Simion și așa-zisul partid AUR.