În prealabil postat de Seraphim7
Bine măi Iorest,hai să-Èi ofer Èi experienÈele personale ale unor persoane mai de încredere cu Dumnezeu sau însăÈi Cuvântul Său despre subiect....
Fără nicio legătură neapărat cu evenimentele de azi,sau cele imediat următoare, adică eu am susÈinut candidatura domnului Geoană,cum am spus,aÈa dintr-un punct de vedere secular Èi politic, însă buletinul meu este lipsit de orice sticker votat, pentru că n-am votat decât o singură dată în viaÈă.
Eu nu intenÈionez să mă amestec în treburile statului de pe poziÈia de a influenÈa,că sunt un simplu amărât care scrie anonim pe un forum creÈtin, poziÈii biblice,cel mai adesea.
AÈa că vreau să am libertatea de a mă exprima Èi,chiar de a mă abÈine,cel puÈin în domeniul aceasta civic.
Chiar Èi în voturile parlamentare sau in instituÈiile statului sau orice voturi relevante exista menÈiunile : pentru, împotrivă Èi ABÈINERE.
Mi se pare că există Èi cultul martorii lui HASHEM, că nu-mi mai permit sa rostesc aÈa uÈor NUMELE lui Dumnezeu,care nu votează niciodată din aceleaÈi considerente, întrucât ei îl aÈteaptă pe Iisus să vină Èi întemeieze Regatul Său pe Pământ.
Deci cred că nu greÈesc dacă mă opun din considerente religioase împotriva unuia guvern uman, căruia totuÈi mă supun,îl respect Èi fac parte din el, însă fără a recunoaÈte suveranitatea lui.
TotuÈi subiect complex, însă ideea in sine este o opoziÈie paÈnică Èi sub Cuvântul lui Dumnezeu,care iată ce spune....
In Vechiul Testament...
Psalmul 2:1-12 VDC
[1] Pentru ce se întărâtă neamurile Èi pentru ce cugetă popoarele lucruri deÈarte? [2] ÎmpăraÈii pământului se răscoală Èi domnitorii se sfătuiesc împreună împotriva Domnului Èi împotriva Unsului Său, zicând: [3] âSă le rupem legăturile Èi să scăpăm de lanÈurile lor!â [4] Cel ce Èade în ceruri râde, Domnul ÎÈi bate joc de ei. [5] Apoi, în mânia Lui, le vorbeÈte Èi-i îngrozeÈte cu urgia Sa, zicând: [6] âTotuÈi Eu am uns pe Împăratul Meu pe Sion, muntele Meu cel sfânt.â [7] âEu voi vesti hotărârea Luiâ, zice Unsul. âDomnul Mi-a zis: âTu eÈti Fiul Meu! Astăzi Te-am născut. [8] Cere-Mi Èi-Èi voi da neamurile de moÈtenire Èi marginile pământului în stăpânire! [9] Tu le vei zdrobi cu un toiag de fier Èi le vei sfărâma ca pe vasul unui olar.ââ [10] Acum dar, împăraÈi, purtaÈi-vă cu înÈelepciune! LuaÈi învăÈătură, judecătorii pământului! [11] SlujiÈi Domnului cu frică Èi bucuraÈi-vă tremurând. [12] DaÈi cinste Fiului, ca să nu Se mânie Èi să nu pieriÈi pe calea voastră, căci mânia Lui este gata să se aprindă! Ferice de toÈi câÈi se încred în El!
Daniel 2:44 VDC
[44] Dar, în vremea acestor împăraÈi, Dumnezeul cerurilor va ridica o împărăÈie care nu va fi nimicită niciodată Èi care nu va trece sub stăpânirea unui alt popor. Ea va sfărâma Èi va nimici toate acele împărăÈii Èi ea însăÈi va dăinui veÈnic.
1 Samuel 8:11, 13-18 VDC
[11] El a zis: âIată care va fi dreptul împăratului care va domni peste voi. El va lua pe fiii voÈtri, îi va pune la carele sale Èi între călăreÈii lui, ca să alerge înaintea carului lui;
[13] Va lua pe fetele voastre să-i facă miresme, de mâncare Èi pâine. [14] Va lua cea mai bună parte din câmpiile voastre, din viile voastre Èi din măslinii voÈtri Èi o va da slujitorilor lui. [15] Va lua zeciuială din rodul seminÈelor Èi viilor voastre Èi o va da famenilor Èi slujitorilor lui. [16] Va lua pe robii Èi roabele voastre, cei mai buni boi Èi măgari ai voÈtri Èi-i va întrebuinÈa la lucrările lui. [17] Va lua zeciuială din oile voastre Èi voi înÈivă veÈi fi slugile lui. [18] Èi atunci veÈi striga împotriva împăratului vostru pe care-l veÈi alege, dar Domnul nu vă va asculta.â
In Noul Testament...
Ioan 12:31-32 VDC
[31] Acum are loc judecata lumii acesteia, acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afară. [32] Èi după ce voi fi înălÈat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toÈi oamenii.â
Ioan 14:30 VDC
[30] Nu voi mai vorbi mult cu voi, căci vine stăpânitorul lumii acesteia. El n-are nimic în Mine,
Faptele Apostolilor 4:26-27 VDC/Paralelă cu Psalmul 2
[26] ÎmpăraÈii pământului s-au răsculat Èi domnitorii s-au unit împotriva Domnului Èi împotriva Unsului Său.â [27] În adevăr, împotriva Robului Tău celui sfânt, Isus, pe care L-ai uns Tu, s-au însoÈit în cetatea aceasta Irod Èi Pilat din Pont cu neamurile Èi cu noroadele lui Israel,
Ioan 18:36 VDC
[36] âÎmpărăÈia Mea nu este din lumea aceastaâ, a răspuns Isus. âDacă ar fi ÎmpărăÈia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu dat în mâinile iudeilor, dar, acum, ÎmpărăÈia Mea nu este de aici.â
Matei 4:8-10 VDC
[8] Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte înalt, I-a arătat toate împărăÈiile lumii Èi strălucirea lor Èi I-a zis: [9] âToate aceste lucruri Èi le voi da Èie, dacă Te vei arunca cu faÈa la pământ Èi Te vei închina mie.â [10] âPleacă, Satanoâ, i-a răspuns Isus. âCăci este scris: âDomnului Dumnezeului tău să te închini Èi numai Lui să-I slujeÈti.ââ
|