View Single Post
Vechi 02.01.2025, 13:25:32
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Ep.3

Matei 6:31-33 VDC
[31] Nu vă îngrijorați dar, zicând: ‘Ce vom mânca?’ sau: ‘Ce vom bea?’ sau: ‘Cu ce ne vom îmbrăca?’ [32] Fiindcă toate aceste lucruri neamurile le caută. TATĂL vostru cel CERESC știe că aveți trebuință de ele. [33] Căutați mai întâi ÎMPĂRĂȚIA LUI DUMNEZEU și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.

(Noi nu suntem programați în cod binar,noi suntem programați în cod divin.)

Mi-a plăcut mereu acest pasaj, fiindcă întotdeauna oamenii din jurul meu îmi replicau cu:

2 Tesaloniceni 3:10 VDC
[10] Căci, când eram la voi, vă spuneam lămurit: „Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce.”

Desigur trebuie să fie un echilibru între cele două pe care am întâlnit-o în mănăstiri :

“Ora et labora”(Roagă-te si muncește), numită și regula sfântului Benedict.

Mă gândesc că foarte mulți dintre noi am fost uneori atât într-o lene și apatie, devenind niște paraziți pentru alții și căutând mereu metode facile de a ne îmbogății sau de a trăi pe spatele altora.

Nu mai vorbesc despre cei care practică hoția, aici cred că ar fi unul dintre păcatele capitale pe care nu le-am avut nativ în mine,dar de care am fost tentat desigur în diferite metode, însă niciodată n-am dat curs,spre deosebire de multe persoane care au făcut din acest păcat în sport național.

Însă despre hoția din Romania/hoția românească ar trebui scrise cărți întregi fiindcă avem atât pe export cât și intern facultăți și universități dedicate pentru așa ceva.

Doamne scapă-ne de acest păcat!!!(Și iartă-ne!)

Deci,la fel ca orice om la in moment dat vrei mai mult,vrei altceva, vrei o schimbare.Ai învestit în ceva nu a ieșit,eu de exemplu am pierdut destule mi de euro în crypto și acțiuni,mai demult chiar și în jocuri de noroc, când consumam alcool frecvent.Probabil pasajul ăsta trebuie să-l mut la topicul “Sunt păcătos”.

Alții au pierdut mii sau sute, chiar milioane de euro.

Însă trebuie să înțelegem că toți cei care am pierdut bani in acest mod,am dorit un singur lucru:

MAI MULȚI BANI.

Bine,eu la capitolul eșecuri pot scrie cărți de lungimea Sfintei Scripturi și tot îmi mai rămâne loc, însă desigur există destule persoane care au la activ mult mai multe eșecuri decât mine.

A vorbi despre eșecuri nu înseamnă neapărat a te plânge.

A nu învăța nimic din ele este chiar imposibil,deci nu te descuraja dacă ți se pare că le repeți.

A învăța din ele nu înseamnă a evita neapărat lucrurile unde ai eșuat.

Deci dacă ai avut un eșec în relații,nu înseamnă să nu-ți mai faci relații,ci să nu mai faci lucrurile care te-au adus în acele situații negative.

Și la fel se aplică în orice sector al vieții, muncă,familie, relații etc.

Să nu-ți pară rău niciodată când pare că pierzi ceva.

Încerc să tratez acest subiect fără a da multe exemple concrete din viața mea sau a altora care cu siguranță au trăit mult mai relevant decât mine.

Ideea în sine se referă la viața lumească și clădirea unei familii,a unei situații bune,etc.Intelegeti voi,deci cam tot ce urmărește un om în viața: bani, casă, mașină,familie, fericire etc.

Însă celălalt aspect este voința lui Dumnezeu și urmarea Lui,in mod real prin căutarea, tocmai a Împărăției Cerurilor.

Cumva nu știu dacă conceputul de viață lumească împlinită este compatibil cu cel de Împărăția Cerurilor.

Eu sincer am cam eșuat în tot ce tine de viața lumească,cu excepția unei perioade de 5 ani despre care am tot vorbit aici,dar atunci am dat mâna cu Satan,deci cumva mă gândesc că succesul material, lumesc și plăcerile vieții trupești sunt sub imperiul satanic.

Matei 6:19-21 VDC
[19] Nu vă strângeți comori pe pământ, unde le mănâncă moliile și rugina și unde le sapă și le fură hoții; [20] ci strângeți-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile și rugina și unde hoții nu le sapă, nici nu le fură. [21] Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi și inima voastră.

Alt pasaj care mă fascina,cumva am intuit de mic că lucrurile fizice nu mă prea atrăgeau,ci mereu acolo în Cer se contorizează comoara reală.

Dar cum să aduni comori in Cer?

Mă gândeam că dacă acelea sunt sigure,nu le poate fura nimeni, nici nu “expiră”.

Cert este că de fiecare dată când am avut tentative de a mă îmbogăți lumește am dat greș.Eu nu sunt nici genul”strângător “și nici genul zgârcit.Sunt filantrop însă pot deveni și cheltuitor, însă nu am învățat încă o gestiune financiară corectă.

Probabil mulți dintre noi nu avem această educație financiară.

Oricum am in plan o lucrare în zona spiritual-fictiune mai extinsă, să zicem roman, despre acest subiect “Comori in Ceruri”, și cum ne afectează faptele noastre aici,dincolo în Împărăție.

Lumea are nevoie să știe că realitatea lui Dumnezeu și a Împărăției Sale ne afectează și chiar există.Iar adevăratele noastre proprietăți, locuințe, bunuri,case,bani etc, nu sunt aici,ci dincolo în funcție de comportament nostru.

Ioan 14:2-4 VDC
[2] În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. [3] Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiți și voi. [4] Știți unde Mă duc și știți și calea într-acolo.”

Nu sunt povești,este REAL!!!