View Single Post
Vechi 04.01.2025, 15:49:08
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

@Iorest:

Citat:
Cum să dai sute de dolari și să nu mergi la sală ?
E doar $20/luna, nu e mare branza.

Citat:
Sălile în Statele Unite cred eu că sunt mult mai dezvoltate decât în România, spunea unul din patroni într-o analiză că suntem cu câțiva ani în spatele lor, nu sunt sălile acelea cu fierătanii vechi.
Astea sunt preconceptii romanesti obisnuite. Sunt si, si. Gasesti sali cu echipament vechi - daca este bun si functioneaza de ce sa il schimbi? De fapt, unele lucruri sunt mai bune vechi. Salile mici locale au echipament 2nd hand intotdeauna. Salile de tip lant cum ar fi Planet Fitness au echipamentul lor proprietar, proiectat si construit anume de ei si fabricat doar pentru ei, si este acelasi in orice locatie.

Citat:
Da nasol ce ne povestești toți au atâția bani că nu le mai pasă, s-au stricat potecile între oameni.
O alta preconceptie des intalnita. Nu neaparat au bani, nicidecum nu "atatia", de fapt sunt chiar modesti, si nu neaparat din cauza asta este ca nu le mai pasa. Eu sunt de parere ca prieteniile se formeaza undeva local, prin interactiune timpurie in viata, ca: copiii vecinilor cu care te-ai jucat strada, colegii de liceu, colegii de facultate, ceva colegi de munca samd. Dupa o varsta, sa zicem 30 de ani, e aproape imposibil sa iti mai faci prieteni, si, mai ales, pe plaiuri straine. Eventual iti faci parteneri, cu care ai aceleasi interese, dar nu chiar prieteni. Fiind singur in zona, eu nu am prieteni si, dat fiind ca colegii mei de munca sunt toti ciudati, nu mai am contextul prielnic de a face prietenii.

Citat:
De ce nu ești mai activ pe forum ?
Din acelasi motiv pentru care nici sutele de oameni dinainte nu mai sunt activi pe forumuri. Forumul este o tehnologie invechita si depasita. Este tehnologie de anii 2000, la fel ca si blogurile. In 2010 a aparut tehnologia social media, facebook, reddit, twitter. Nimeni nu mai posteaza pe forumuri, ci posteaza direct pe twitter. Iar acum, in anii 2020, avem tehnologia tiktok. Filmuletele de 10 secunde la care casca gura ultra-extaziati tineretul. x insa (fostul twitter), se pare ca si-a mentinut pozitia de putere si a devenit ca o platforma de stiri virale necenzurate.

Citat:
Pr Constantin Coman despre Patericul Mare
o sa incerc sa-l urmaresc dar volumul la sunet este atat de jos incat e imposibil sa il aud la laptop.
Citat:
activenews.ro
asta este primul titlu de pe site: Bill Gates merge înainte cu Țânțarii Vaccinatori. Nu am rabdare pentru "stiri" de genul. De fapt, nu m-ar surprinde daca nu s-a bagat rusul coada, Rusia sa fii sponsorizat aceste site-uri.
Citat:
r3media
acelasi lucru ca cel de sus, face propaganda pentru AUR, repet, nu am rabdare pentru asa ceva, daca stirile sunt pe bune si sunt netre, atunci este okay, dar asta este conditionare, este propaganda, este o tampenie
Citat:
rostonline
acest website pare netru si stirile sunt cat de cat okay. dar chiar si asa nu stiu daca mai am rabdare pentru stiri.
Citat:
pagina de facebook familia ortodoxă, revista sophia
familia ortodoxa pare un grup si nu vreau sa vad mesaje tip lant de genul cu icoana la care toti gospodarii scriu "amin", iar revista sophia pare sa fie o publicatie spaniola.

Citat:
Mai era și cuvant-ortodox într-o vreme dar de la plandemie nu știu de ce nu mai scriu.
pentru ca nimeni nu mai citeste. tiktok este campion. dar o sa incerc sa dau un ochi peste el.

Citat:
filmuluii Passion of Christ - The Resurrection Jim Caviezel
Sa avem pardon, eu nu iau nimic de la vestici. Vesticii sunt o natie de oameni care nu au inteles niciodata religia, au luat-o ad literam, pentru ca ei au creat si metoda stiintifica unde este obligatoriu sa iei lucrurile ad literam, au nascut religiile lor facute de om (man-made religions) ca cultele si sectele protestante, au nascut nerozii ca pamantul plat, pamantul tanar, arca lui Noe din Kentrucky, toate din greseala citirii ad literam a Bibliei, cat si Sola Scriptura pe langa altele, au facut miscarile revolutionare de illuminati si franc-masonerie impotriva aristocratiei si Bisericii Catolice, care la inceput au parut sa fie bune, dar sunt utopii, sunt idealuri imaginare care dau bine pe hartie si nu in realitate, in prezent acum converg catre comunism. Oamenii acestia, la care noi romanii le spuneam Omul Ros si Omul Span, se inchina la negri, la negri infractori, le ridica statui, ii ingroapa in cosciuge de aur, ingenuncheaza in fata lor, le pupa picioarele negre, venereaza prostituate online, feminism, evrei, Israel, Zion, cainii ca animale de companie, religia lor este de fapt un cult, este cultul woke, progresist, protestant, impartasania lor este vaccinul Covid, sfintii lor sunt evrei ca Ruth Ginsberg si altii, actori, alti negri ca Obama, caritatea lor se masoara intotdeauna in bani (din pacate s-a extins si la noi aceasta idee), pacatul lor originar este faptul ca sunt albi si traiesc mai bine decat restul lumii, nu stiu ce inseamna post. Acesti oameni sunt barbari, sunt barbarii de care vechii romani si greci ne spuneau, si asa vor fi, pana cand se vor auto-distruge. In prezent SUA este noul Babylon. Eu am nascut o vorba foarte severa: "oamenii care pun zahar in paine nu au suflet"; prin asta intelegandu-se ca sunt golem, o adunatura de carne si oase dar fara suflet in el, la nivelul animalelor. Cum poti sa faci paine... si sa o faci dulce? Sa pui zahar in ea?
Asa ca nu, nu pot sa iau la modul serios absolut nimic de la acesti "oameni". Niciun film; niciun o carte. Toate sunt stupiditati pentru oameni stupizi si nu cred ca au adus absolut nicio contributie la crestinism, eventual doar ca au produs pe Seraphim Rose, dar si acela avea descendenta franceza, deci mai degraba celta, si nu chiar anglo-saxona, cum sunt americanii sau englezii.

Last edited by moshu; 04.01.2025 at 16:02:55.
Reply With Quote