View Single Post
Vechi 05.01.2025, 00:01:13
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
@Iorest:

E doar $20/luna, nu e mare branza.

Astea sunt preconceptii romanesti obisnuite. Sunt si, si. Gasesti sali cu echipament vechi - daca este bun si functioneaza de ce sa il schimbi? De fapt, unele lucruri sunt mai bune vechi. Salile mici locale au echipament 2nd hand intotdeauna. Salile de tip lant cum ar fi Planet Fitness au echipamentul lor proprietar, proiectat si construit anume de ei si fabricat doar pentru ei, si este acelasi in orice locatie.
https://www.gsp.ro/gsp-special/speci...te-757228.html

Nu are treabă cu preconcepția ce zic eu:

EPISODUL 12. Invitatul de astăzi al emisiunii Health Talks by GSP este Alexandru Lascăr, președintele Asociației centrelor de fitness și cofondator al unui mare lanț de săli de fitness din România, Stay Fit Gym ♦ El explică de ce piața de profil din țara noastră este diferită față de cea din Vestul Europei, care este tiparul românului care merge la sală și care va fi impactul AI în acest domeniu

Alexandru Lascăr: „România se află cu 5 ani în urma altor țări

- Avantajul este că noi practic învățăm foarte rapid ce au făcut alții în 30-40 de ani.
- Ceea ce în alte țări s-a construit în timp, la noi s-a întâmplat într-o perioadă mai scurtă de timp și intuim cu toții că vom arde etape în continuare. Cum am zis la început, fac parte dintr-o organizație și de trei ori pe an ne întâlnim în diferite piațe și monitorizăm piața. Ultimele trei au fost în Suedia, Singapore și Arabia Saudită. Mergem și stăm o săptămână efectiv să absorbim toate informațiile din piață. Avem în continuare cinci ani în spate la nivel de dezvoltare.

Ce înseamnă că suntem cu cinci ani în urmă? La nivel tehnologic sau cum văd oamenii această industrie?
- Tot ceea ce se întâmplă în industrie e dat de consumator, pentru că dacă ai consumatori, tehnologia e accesibilă pentru toată lumea. E vorba de cum văd oamenii că pot să-și cheltuiască banii în zona asta. Suntem în urmă, semnificativ, la tot ce înseamnă concepte de fitness și de mișcare, pentru că la noi sunt câteva tipare, nu sunt foarte multe momentan. Avem un tipar standard de club de fitness, avem câteva cu piscină. Nu avem un low cost, de exemplu, acum în România, sunt în Germania, foarte accesibile, fără personal, fără nimic, intri, te antrenezi, pleci. În România nu a funcționat, au fost câteva încercări. Intuiția mea e că o să apară în viitorul foarte apropiat multe studiouri mici, de 50-80 de oameni.

- Gen boutique.
- Exact, boutique, studiouri de pilates, studiouri de dans. În Singapore am fost și am văzut cea mai extremă întindere a serviciilor. Oamenii au câte două, trei abonamente de obicei, un abonament la pilates, un abonament la o sală de fitness și un abonament la o piscină. Merg în paralel cu toate pentru că vor să experimenteze două, trei activități. Noi n-am ajuns acolo, suntem departe, dar lucrurile evoluează și la noi. Au început să apară studiouri care se concentrează strict pe pilates sau studiouri care se concentrează strict pe zona de personal training.