View Single Post
Vechi 06.01.2025, 22:32:38
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

În ultima vreme am văzut tot mai mulți (neo)protestanți,atei sau oamenii cu căutări spirituale, interesați în mod special de Biserica Ortodoxă,mai degrabă cei care n-au avut niciodată contact cu ea,iar sondajele recente arată un val de convertiri.

Chiar acum am văzut și un articolul care cita dintr-o sursă pe care o vizionasem mai demult, despre acest fenomen înregistrat în SUA.

Desigur că Ortodoxia din SUA este una misionară, însă când adevăratul convertit așa nou nouț,care va fi pus în fața unei ortodoxii “originale”,de exemplu România, Bulgaria,Rusia,Serbia,care sunt țări majoritar ortodoxe...Acolo sunt suflete salvate și cei care vor îmbrățișa cu adevărat împărăția și credința adevărată.

Eu unul am pierdut demult Ortodoxia, și uneori îmi este dor de ea.

Însă mă bucur când aud că există persoane care o descoperă sau chiar redescoperă.

Cu siguranță este un dar, și unul dintre cele mai minunate in materie de credință,religie, Biserică.

Mă mulțumesc însă și cu darul Credinței și al lui Iisus.

Ca să fiu sincer,cred că Iisus este singurul care nu m-a părăsit sau refuzat vreodată,chiar și când îl renegam sau trădăm sau eram in zona de influență a Satanei.

Însă desăvârșirea în Biserică….Prea puțin am gustat-o și niciodată deplin.

Din păcate nu-L mai simt pe Dumnezeu într-un mod “bisericesc” și nici pe Iisus.

Adică am avut extrem de multe căutări și încercări cu Ortodoxia,foarte multe extrem de benefice.

Practic cât am stat in Ortodoxie am iubit-o, asta este o CERTITUDINE.

Însă,repet mereu.Relatiile false le URĂSC.Nu mai sunt la înălțimea ei,gata plec, mă retrag.

Să revin ca un laș?Am mai încercat, și știu că Ortodoxia poate fi îngăduitoare, înțelegătoare, însă este și dură, directă și te pedepsește aspru.Nu-i pentru oricine!

Mulți mimează Ortodoxia și dispun de ea cum doresc.Treaba lor, fiecare va fi judecat, și eu voi fi cel dintâi, clasându-ma cel de pe urmă cu siguranță,asta daca îngăduie Iisus, și nu mă lăsa în Iad, conform faptelor mele.

Acolo intervine Mila lui Dumnezeu.

Și eu jalnicul și pateticul cochetez cu Protestantismul,care interpretează în mod desigur Biblic,dar “ciuntit” că voi fi mântuit in baza credinței și a harului obținut prin Jertfa lui Iisus Hristos,care desigur este pentru păcatele noastre ale tuturor.

Un subiect interesant, însă merită dezbătut separat.

Așa în traducere liberă…

Deci tu ești păcătos, clar orice ai face tot păcătos rămâi.

Însă a venit Iisus Hristos pe Pământ.El nu este un simplu om,este Fiul lui Dumnezeu, și este însuși Dumnezeu întrupat.

Eh,aici intrăm în chestii stufoase,deci ideea în sine este că Iisus este singurul care te poate salva pe tine.

Și te gândești tu așa.Băi,da ce am făcut eu de sunt un păcătos iremediabil,de ce trebuie să fiu salvat.Adica ne-am născut toți defecți sau ce?

Întrebări pertinente,nu zic.N-am încă răspunsuri pertinente din păcate,iar cele ale Bisericii nu-mi plac,dar asta e.Am răspunsuri însă din alte curente religioase sau speculații personale cu influente filosofice și oculte.Insa las asta pentru alte topicuri unde am dezbătut asta.Incerc sa mențin un discurs curat, biblic și pur teologic creștin deocamdată.

Bun,ai rămas tu și Iisus,ce faci?

Eu din Ortodoxie am rămas doar cu Iisus Hristos,pe care l-am descoperit cu adevărat prin intermediul experiențe directe și indirecte cu El.

Am învățat despre puterea Lui mai multe de la dușmanii declarați ai Lui.

Am simțit Puterea Lui direct lucrând asupra mea și izgonind demonii pe care îi invităm în mine și care erau legați de mine prin blesteme, vrăji și păcate.

Eu cred că Biserica, inclusiv cea Ortodoxă, dacă nu exclusiv chiar uneori în istorie este Calea către Hristos, însă acest tip de discurs nu-i caracteristic mie,ci este un discurs tipic “bisericesc”,care poate prinde doar celor care n-au fost duși niciodată la Biserică.

Deci rolul actual al Bisericii Ortodoxe, că despre asta vorbim,ar fi să convertească necredincioșii, fiindcă ceilalți nu prea mai au gust pentru Biserică,ci vor mai degrabă altceva.

Eu văd un schimb între extreme,unde păcătoșii vor un mediu curat,strict și spiritual,iar bisericoși vor un mediu păcătos,libertin și secular.

Alternata aceasta oricum există în mine odată la câțiva ani.

La unii este doar o singură tranziție,de la o viață păcătoasă la una spirituală.

Majoritatea desigur le împart zilnic pe ambele.

Însă cel mai simplu este să practici FĂȚĂRNICIA.

Dacă Iisus a spus că păcatul împotriva Sfântului Duh este cel mai grav și de neiertat.Dante in Divina Comedie a pus trădarea parcă ca cel mai grav păcat.

Eu as plasa fățărnicia,ca cel mai grav păcat și nu l-aș ierta NICIODATĂ.

Însă din păcate Biserica Ortodoxă (alături desigur de celelalte culte creștine -in mare parte) a ajuns un mediu al fățărniciei, teatrului, intereselor personale ,al banului,al afacerilor…Mai are rost să continui?

Într-un cuvânt a ajuns o instituție SECULARĂ,o afacere,un simplu SRL sau Instituție de stat, poate ONG…CULT

Legal,asta și este până la urmă.

Dacă poți accepta asta și o poți asocia cu Împărăția lui Dumnezeu…

Atunci n-ai nicio problemă cu acesta combinație.

Eu am din păcate această problematică nu doar cu Biserica Ortodoxă,ci cu orice asociere cu un Cult.

Este deranjant un singur aspect, faptul că aparența diferă de esență.

Adică chiar și când întâlnești un om care pretinde a fi cineva dar , știți voi, după ce-l cunoști este….

Transparența lipsește în general în creștinism,cu atât mai mult în Ocultism.

Iar în ortodoxie vei găsi cea mai opacă viziune, întrucât totul este o Taină.

Din religiile monoteiste, Islamul este cel mai transparent.

Mesajul lui Dumnezeu nu a fost o Taină,ci o

REVELAȚIE

Care trebuie împărtășită tuturor!

Hai că m-am încurcat în zece mi de subiecte…

PS

Eu doar filosofez speculativ pe teme spirituale.

Pentru consultații de specialitate, căutați persoane calificate în domeniu:))