View Single Post
Vechi 30.01.2025, 09:42:20
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Religia: Ortodox
Thumbs up

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
ma refer la editura Humanitas. apare pe mai multe site-uri, inclusiv crestinortodox sau libris etc. si editia jubiliara pare frumoasa, dar, parca, parca, ceva imi spune sa o aleg pe asta, mai veche. parca mi se pare mai familiara la ochi, mai de acasa, nu stiu exact de ce. stii diferentele intre cele doua editii? ai putea sa mi le spui?

adevarat. nu am pus-o pe lista tocmai pentru ca este importanta si vine deja la pachet, cum ar veni, dar apoi mi-am adus de-aminte ca si Biblia romaneasca are mai multe traduceri (ma intereseaza foarte tare Septuaginta), cat si mai multe editii (sunt si unele invelite in piele). stiti ceva traduceri/editii/magazine pe care le puteti recomanda?

Lista pana acum este:
  1. Patericul - Părintele Constantin Coman (cumparata deja)
  2. Ne vorbeste Parintele Cleopa, vol. 1-16 (cumparate deja)
  3. Filocalia (ma gandesc sa cumpar editia Staniloae cea cu coperta albastra, insa nu le gasesc pe toate - care sa o iau si de unde?)
  4. Dogmatica (banuiesc de Staniloae - dar care si de unde?)
  5. Ceaslovul (care si de unde?)
  6. Biblia (care si de unde?)
Va rog recomandati mai multe ce ar intra intr-o "baza" de cunostiinte. Trebuie sa fie pe acolo si Origen, Vasile cel Mare, Ioan Gura de Aur etc.
Pentru Dogmatica, am văzut ca este la pretul de 20RON cartea scrisa de Pr. Profesor George Remete:

https://pelerinajealba.ro/editura/pr...tica-ortodoxa/

Sau pe eMAG dar mai scump, la 44 de lei:

https://www.emag.ro/dogmatica-ortodo.../pd/DD3D44BBM/
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote