View Single Post
Vechi 05.02.2025, 21:08:09
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
@Iorest: boss, jubileu vine de la evrei. din cate imi aduc de-aminte, jubileul este ca un sabat, doar ca intins pe ani. adica o pauza o data la 7 ani, asa cum sabatul este o zi de repaos o data la 7 zile (sau a 7-a zi). In al 7-lea an, vechii evrei nu cultivau pamantul pe care l-au cultivat in ceilalti ani, nu-si munceau animalele de povara, eliberau sclavii din sclavie, faceau niste petreceri, se intoarceau acasa la familiile lor, de unde au plecat (ca de Thanksgiving la americani). Bineinteles, ce ar fi fost nasosii fara un sacrificiu uman? O data la 7 ani, rapeau sau cumparau un om din alte triburi, si-l sacrificau. Nici macar din tribul lor, asa cum ar fi trebuit sa fie facut un sacrificiu uman adevarat, lol.
Etimologia cuvantului "jubileu" este din ebraica veche, poate luat din alte limbi, ca aramaica sau sumeriana ori babiloniana, asa cum au facut cu toata cultura lor, furata de la altii. Asta este ce imi da rezultat AI-ul:
Nu am scris eu despre etimologia cuv jubileu, Patriarhia Română se referă la altceva decât la repaosul sabatic când folosește ediție jubiliară.

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
@Iorest din nou:
Nu ma uit la politica romaneasca si nici la televizor si in mod special nu la Antena 3. Mi se par plictisitoare si de calitate slaba si parca fac parte din lumi paralele cu care eu nu am contact. Ce vrei sa spun? De acord. Au incalcat legea in mod fragrant cand au anulat alegerile. Au demonstrat ca sunt oameni vanduti si ei. Si ca norodul, gloata, multimea, continua sa aiba o viziune mistica-spirituala a lumii.
:
Tu nu votezi, ăla nu, ălalt fărâmițează votul pe partide de garsonieră de 1% și uite așa sistemul ticăloșit se perpetuează nestingherit.

Oare cum ar arăta procentele PNL și PSD dacă toți care suntem anti partidele astea am ieși masiv la vot, încă de la primele ore ale dimineții, să fie 80% participarea la votare și după să avem oameni în toate secțiile care să se ia cu ei la bătaie dacă cumva fură vreun vot și-l numără la mafie.