Citat:
În prealabil postat de alexHurley98
Cat credeÈi ca mai e pana la sfârÈitul lumii?(ex 40,50 ani etc)
Argumentati .
|
Eu sunt de parere ca multe lucruri din Biblie trebuie interpretate metaforic si alegoric. Asta contravine invataturii Ortodoxiei - stiu, dar asta este punctul meu de vedere a realitatii. Ca sa iti raspund la intrebare, eu cred ca pe plan fizic, nu va fi niciun sfarsit al lumii. Pe plan meta-fizic, au fost mai multe pana acum. Si vor mai fi. Ideea apocaliptica este ca o formula ce se poate aplica de mai multe ori, parametrizata corect si specific la evenimente reale.
De exemplu, in Revelatie, se scrie despre semnul fiarei, fara de care nu poti sa cumperi sau sa vinzi sau sa calatoresti etc. Eu cred ca nu se va intampla un eveniment de genul acesta in realitate,
exact asa cum e descris; este un arhetip ce poate fi folosit pentru a explica mai multe evenimente similare. Unul dintre ele a fost episodul cu Covid. In momentul cand vaccinul a devenit obligatoriu (indiferent cat ar argumenta altii contra), cand nu te lasa sa intri in magazine, sa circuli pe strada, sa te angajezi samd, automat a devenit o instanta al semnului fiarei. Ceea ce ma tulbura foarte mult pe mine este ca popii, ai nostri, nici macar cei protestanti care sunt degenerati iar religia lor nu este nici macar crestinism, au facut reclama vaccinului. Teoretic, ar trebui sa fie anatemizati. IPS Daniel este anatema. IPS Teodesie este discutabil, el s-a tinut tare pana cand a fost in mod evident corupt, probabil prin mita, iar apoi s-a declarat netru, deci caldicel, nici pro nici contra. Asta dupa ce ei stiu ca in Biblie este scris negru pe alb sa nu iei semnul fiarei.
Lucrurile din Revelatie probabil ne ajuta sa intelegem cand colapseaza orase, tari, zone locale.
Trebuie sa aiba un folos practic si fizic. Asta este convingerea mea foarte puternica. Nu are niciun sens daca le interpretam literal cum fac cultistii si omul vestic, in general. Oamenii vestici n-au inteles nimic de la viata in afara de lucruri materialiste. Stiu ca Martorii lui Iehova sunt obsedati de sfarsitul lumii si tot l-au preconizat gresit de vreo 8-9-10 ori incoace... La fel ca multi alti pastori americani. Vrajeli ca sa ia banii la fraieri. Teoretic, traiesti Apocalipsa chiar acum. Pe plan personal. Deci trebuie sa iti faci temele de acasa si sa te raportezi la evenimentele curente in asa maniera ca chiar sunt cele descrise in Revelatie. Iar asta iti va aduce foloase personale si practice. Refuzul unui vaccin obligatoriu care are multe semne evidente de intrebare iti va mentine sanatatea intacta, atat a ta cat si a copiiilor tai. Sfatul meu este sa refuzi tot ce se incadreaza in acest arhetip, al semnului fiarei, daca are similitudine >80-90% cu ce e descris in Revelatie, si o sa scapi nevatamat.