Citat:
În prealabil postat de CristianR
Ori asta, ori lipsa de credință. Mai ales duminca dimineața, văd oameni cu cărucioare luând troleibuzul ca să meargă la piața agroalimentară chiar mai mult decât la Lidl. Dacă, în schimb, cei mai mulți s-ar duce la biserică, magazinele s-ar închide de la sine.
|
Nu cred că s-ar închide, gândește-te că au scăzut gurile de hrănit din România, fiind în fiecare an tot mai puțini, dar magazinele se multiplică an de an, nu-i satură Dumnezeu pe patroni de lăcomia lor.
Nu e nicio diferență între supermarketuri și sălile de jocuri de noroc care și alea sunt deschise non-stop unele, cumpărăturile compulsive, inutile sunt tot o dependență.
Mă uitam acum pe programul Lidl orele 7-22 - 15 ore deschis magazinul care nu e un magazin depozit de tip Metro sau Selgros de unde se aprovizionează industria horeca și micii comercianți, în ce țară se mai întâmplă așa ceva, eu nu cred că acceptă nicio țară așa o exploatare.
Citat:
În prealabil postat de CristianR
Pe de altă parte, și eu sunt de părere că dacă totul ar fi închis duminica, această zi și-ar redobândi prestigiul de "zi altfel" – pentru unii sărbătoare, pentru alții măcar de odihnă.
|
Momentan nu se întrevede nimic deși în Germania, Austria, Polonia, Grecia, Spania și Italia cel puțin nu sunt deschise supermarketurile Duminica.
Oamenii care lucrează în acele supermarketuri din Occident, sunt mai respectați decât românii din țară care iau și salarii mai mici stau și la un program mai mare.
Citat:
În prealabil postat de CristianR
Însă credința nu va spori dacă interzici ispita; din contră, ea are nevoie de tentații pe care să le refuze, ca să se contureze prin delimitare și să se întărească în bine. Ele sunt și un turnesol al stării noastre duhovnicești; fără ele n-am ști cât de prost stăm. Talibanii, spre exemplu, interzicând tot, au devenit oare mai buni? Am mari îndoieli. În schimb, și-au dat motive să-și închipuie că da.
|
Aici e vorba de exploatarea angajaților, de puterea de negociere data prea mare patronatelor deși în alte țări sindicatele și drepturile de muncă sunt mai respectate.
Nu poți să devii o țară bananieră în materie de respectul față de angajați cu motivul că a fost foamete cândva, că trebuie să recuperezi deficitul, din 2000 de când a început exploatarea supermarketurilor nu se trăiește nu știu ce mai bine, dar nu a evoluat cu nimic dreptul angajatului.
Citat:
În prealabil postat de CristianR
P.S. Apropo de minciunile lui C.G. la care te rugam să iei aminte, Iorest, pentru că propagarea lor va aduce mult rău, iată două grave:
1) "Supermarketurile declară profit zero" (adevărul: au declarat cca 2 miliarde lei profit pe 2023, verificabil pe Termene.ro);
2) Tot ele nu vând produse românești. Adevărul, conform unor surse oficiale: cca 70% din produsele din supermarket ar fi românești. Prin urmare, boicotarea SM îi lovește mai ales pe aceștia.
Acum eu te întreb dacă tu crezi că de naiv face el astfel de afirmații, ori din dragoste pentru poporul român.
|
Eu cred că toate supermarketurile declară profit mai puțin decât realizează, deoarece exagerează cu pierderile care se scad din încasări și cred că majoritatea fură din timpul angajaților neplătiți, profită de un timp mult mai mare cât stau deschise față de alte țări, 15 ore în Ro, Duminica muncită - pe ăștia dacă nu vii cu legi peste ei, nu-i oprești.
Lista COMPANIILOR STRĂINE din România cu cifre de afaceri uriașe care au raportat la final de an profit brut ZERO și, implicit, pierderi
⛔Retailul zbârnâie, comerțul și distribuția, idem, dar… ZERO impozit pe profit, fiind oficial pe pierdere:
PROFI ROM FOOD SRL: cifră de afaceri 11.660.657.559 lei, profit 0, pierdere brută 257.775.507 lei
ROMANIA HYPERMARCHE SA (CORA): cifră de afaceri 1.513.108.057 lei, profit 0, pierdere - 33.787.149 lei / 2023: cifră de afaceri 1.384.705.937 lei, profit 0, pierderi - 67.091.496
UNILEVER SOUTH CENTRAL EUROPE: cifră de afaceri 1.106.102.018 lei, profit 0, pierdere brută 64.865.225 lei
HAVI LOGISTICS SRL: cifră de afaceri 1.045.011.293 lei, profit 0, pierdere brută 8.260.665
SUPECO INVESTMENT SRL: cifră de afaceri 751.739.410 lei, profit 0, pierdere 5.509.765 lei
PUREFERT BALKANS SRL (comerț cu ridicata al produselor chimice): cifră de afaceri 735.579.818 lei, profit 0, pierdere brută 27.700.487 lei
Dacă te uiți acolo pe tot linkul, cele mai nesimțite sunt firmele cu capital austriac și cele din domeniul energiei cu niște prețuri astronomice la gaz-curent.
Doi la mână e plin de mere din Polonia și art agricole din Polonia în supermarketuri, cel puțin în Lidl, roșii din Turcia șamd.
50-70% la sută din marfa unui magazin îngrașă sau provoacă boli gastro - dulciuri, cipsuri, mezeluri cancerigene, sucuri - alea freeway sunt cele mai penale, energizante, alcool, țigări, șamd, tocmai că trebuie taxate mai mult supermarketurile.