Citat:
În prealabil postat de ALARIC
Desi au trecut multi ani, in mentalul colectiv romanesc au ramas problemele alimentare din anii 80. Doar cei care au acum peste 45 de ani isi mai aduc aminte perioada aia sinistra. Ceausescu exporta cam tot, se facea foamea la propriu, aveai bani in buzunar dar nu aveai efectiv ce sa cumperi, magazinele erau goale, lipseau absolut toate produsele de baza, ca sa prind o sticla de lapte si doua iaurturi ma sculam de la 5 si stateam 2 ore si ceva la coada, cel mai nasol era iarna. Propaganda comunista bagase un cacat stiintific cu alimentatia rationala bazata pe calorii ca sa justifice cumva penuria alimentara. In fapt de acolo i s-a si tras lui Ceausescu, l-a costat viata experimentul asta. Romanul suporta aproape orice dar foamea nu.
|
Chiar de ar fi suferit mulți de foame tot nu e o justificare asta, acum din contră e pandemie de obezitate și vina directă o au supermarketurile cu hrana lor ultra procesată, sucuri, dulciuri.
Asta sună ceva de genul am fost fomist de mic și acum rup frigiderul la 140 de kg.
România are cei mai mulți obezi din Europa: „Avem acest cult al mâncatului”. Cum aflăm dacă avem greutatea corectă
Medicii susțin că sunt peste 240 de complicații asociate obezității, iar cele mai frecvente sunt bolile de inimă, diabetul zaharat, AVC, boala ficatului gras și chiar unele tipuri de cancer.
Citat:
În prealabil postat de ALARIC
Chestia asta cu boicotul e o frectie, problema e mult mai complexa. Asta cu pietele si cumparat direct de la taranul roman e alta frectie,
|
Eu știu unii producători din piețe, vin doar în anumite zile, se poate face schimb de numere de telefon și vizita.
Am avut străbunici care se trezeau să fie la 5 pe tren cu plasele de rafie ca să vândă un pui de țară, niște brânză, ce mai aveau prin gospodărie în piață la oraș.
Măcar mierea să o cumperi de la producător nu din supermarket din China sau Ucraina amestecătură
Eu nu cred că nu era mâncare în țară, dacă luai trenurile care opreau prin toate satele în anii comunismului (nu ca acum că s-au desființat haltele neprofitabile), găseai să cumperi direct din gospodărie.
Erau congelatoare mult mai mici și nu aveau unde să depozitezi un porc întreg, probabil că la alimentară nu era, dar satele lipite de orașe aveau producție din gospodăria proprie, nu erau localități dormitor unde și-au tras vile oameni care nu au chef să lucreze pământul.
Găseai lapte de capră, pui de țară, porc, iepuri, prepelițe etc, astea nu le confiscau comuniștii, vacile să zicem că erau luate.