View Single Post
Vechi 13.02.2025, 21:41:32
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Locul meu de munca e langa piata centrala, municipiu, judet agricol. La mine in familie numai eu fac cumparaturile si stiu tot ce misca in piata. Una e sa discuti asa pur ideologic la o cafeluta pe fb, cum face politicianul asta, alta e situatia reala, pe teren.
Eu îmi cumpăr din piață la bax știu un loc, mi se pare în regulă, singurele chestii e că e frig și că nu au toată gama din supermarket, dar nu trebuie să mâncăm cherimoya, maracuja și altele.
Miere numai de la producător, am discutat cu cineva care are afacere cum a scăpat în perioada plandemiei cu polen luat cu cap.
Eu văd o batjocură din partea Lidl să ai săptămâna mexicană, grecească, franțuzească, dar în Franța sau Grecia, nu cred că se bagă săptămâna românească, aia cu bunătăți de peste Prut e praf în ochi.

Citat:
Inteleg ca asta cu boicotul e trasata pe linia antioccidentala a partidului dar justificarea ei e de toata jena. Pai sunt si supermarket-uri romanesti care vand exact ce vand si alea straine, aceleasi produse. Poti sa boicotezi anumite produse cu E-uri inteleg asta dar aici e vorba de altceva, asa mai voalat, si asta se chinuie sa o dea cotita, adica insulta inteligenta romanilor, cand de fapt el ii uraste pe straini. Desigur e ilegal sa spui direct asta si atunci face o alifie "stiintifica".
Iulică Capsali dacă la el te referi nu face parte din partidul AUR, omul e percutant în anumite luări de poziție și asta e interesant la el.

Citat:
Totusi imi place debutul, "am fost cu prieteni middle class și chiar câțiva upper la cumpărături ". Da cu low class vad ca nu prea iese, asta e.
Ceilalți n-or fi avut bani, între anii 90 și 2005 când a început rechinismul supermarketurilor muream de foame, cădeam pe stradă de foame ?

Nu cumva producția agricolă românească a scăzut direct proporțional cu invazia supermarketurilor care au inundat piața cu alimente agro-alimentare din Polonia în principal, acum de vreo 2 ani se prefac că sunt atenți la producția românească dar tot ne inundă cu alimente pe care le puteam produce în țară - lucru care distruge balanța comercială - exporturi minus importuri și ieșim cu gaură la buget în fiecare an că luăm ce putem produce în țară.

Atâta rahat se mănâncă cu privire la ghearele din pui din comunism dar acum că ai parizer cu gheare de pui, șorici și alte resturi în toate lanțurile de cumpărături, nu mai grohăie nimeni.

Cred că profesorul Călin Georgescu a atins un punct nevralgic cu supermarketurile, nu contează pentru românul de rând că sunt exploatați acolo Duminica și 15 ore pe zi de la 7 la 22 alți români care stau departe de familiile lor, că aceștia iau salarii mai mici ca neamțul care lucrează mai puține ore pe săptămână.

Important e să fie deschis jegul de magazin non stop, ca să aibă el la botul calului toată otrava, ar trebui introdusă o taxă pe obezitate dacă tot mâncătorii de la supermarket vor popula spitalele și secția de gastro-enterologie cu tot felul de boli, tulburări digestive, cancere la colon, boli de inimă, diabet.

Măcar plătiți în plus că e prea ieftină mâncarea proastă.

Last edited by Iorest; 13.02.2025 at 21:44:57.
Reply With Quote