View Single Post
Vechi 15.02.2025, 21:11:02
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Stii foarte bine de ce totul este neschimbat in tara. Este vorba de cultura romano-catolica de " RHUE-TAG" a Duminicilor petrecute de popor in liniste si pace pe care noi nu o mai avem demult. Lasand insa perioada comunista, de ce oare Biserica Ortodoxa cu atata putere si influienta politica nu a reusit sa introduca Duminica linistita dupa 89, sau macar dupa 2000, sau 2010?
Și în Grecia țară ortodoxă e liberă Duminica și chiar și în piețe sunt trase obloanele.

Citat:
Oare de ce, in conditiile unei sustineri uriase din partea noastra a enoriasilor?
Este ceva la care ne asteptam de la ei. Noi din nefericire suntem prea mici si fara putere in fata zidului Iohanist, de exemplu, pentru a face ceva.
Asta e explicația comodă, o demontez ca falsă, când s-au zbătut ierarhii pt referendumul pt Familie, prostimea făcea bășcălie, așa că e o nesimțire să gândești că eu nu fac să facă ăla.
Măcar adevărul poți să-l mărturisești ca inițiatorul threadului, Sophia, Iasmina.

Citat:
Asa cum am mai amintit croatii, cei mai detestati popor din cauza atrocitatilor gratuite facute de ei in RM2 din Fosta Iugoslavie nu sunt un cel mai bun exemplu de urmat. daca erau "cu cap" nu ar fi fost calai in slujba nemtilor impotriva propriului popor balcanic extins. Trebuie iertati dar NU TREBUIE UITATI!( vorba unei etnii celebre). Daca poti n-ar strica sa mai citesti despre istoria reala a lor!
Pt mine nu sunt detestați în punctul de care vorbesc lupta cu supermarketurile și prețul cartelat, nu înțeleg de ce aperi consorțiile astea care exploatează oamenii și aruncă multe lături, rebuturi și mizerii pe piață.

Citat:
Diaspora are o intelegere buna doar in anumite aspecte, sunt punct ochit si lovit, dar nu in toate privintele vietii noastre pline de impresii si bucurii, si mici mari impliniri din Romania. In vest Diaspora este intr-o suferinta continua ca " au burtile pline dar sufletele goale" cum chiar ei recunosc cand stau la o cafea... [b]De dezastrul copiilor formati defectuos pustiiti in minte si in inima acolo( de care nu recunosc, neam!) nici nu mai vorbesc.
Și ce treabă are asta cu respectarea zilei de Duminică, tocmai că au pus problema de bun simț, și angajatul e om și pentru confortul tău de a avea deschis căcatul de supermarket la orice oră chinui pe altul la bani mai puțini.
Mi se pare o comoditate în spatele problemei.
Tocmai că văzând ce drepturi au angajații din diaspora care lucrează același lucru, pe aceeași calificare și ce salarii și program e aici, pot să facă diferența, înțeleg și ei magnitudinea exploatării.

Citat:
Personal nu m-as hazarda sa-i fac cretini, nestiutori, da, deoarece nu este vina lor. Demontarea culturii locale si inlocuirea ei cu satanisme nu tine de omul mic, necajit obidit si injosit ci de "alesii "poporului din care faci parte si cei care ii finanteaza din afara si ii promoveaza, in scarba si fara consideratie pentru altii, ca pe sefi de animale de ferma. Asta vedem de 35 de ani.
Nu înțelegi că nu sunt politician, zi-mi și mie pe ce listă am candidat și nu știu e chiar penibil să tot reiei treaba asta.
Tocmai că dacă aș fii fost politician, aș fi flatat oamenii ca escrocul de Rareș Bogdan deși conștientizează că e o direcție greșită sau alții cu limbi mieroase, eu vorbesc franc și la țintă.
Din contră spusa lui Țuțea cu popor de tâmpiți se adeverește de multe ori, nu întodeauna, dar de prea multe ori.

Citat:
Ca o curiozitate socanta am observat personal cum oamenii aparent nevoiasi care scurma prin frigiderele cu ieftinaturi ale magazinelor, evita sa cumpere alimente nenutritive.
Referitor la bani, ce ai vrea sa facem cu ei? Sa ne refuzam jucarioare care ne aduc si noua acolo o bucurie, ceva, o satisfactie, o incununare a unei explorari facute in lumea materiala si in schimb sa-i tinem in banca unde se devalorizeaza si suntem bataia de joc a stapanilor?
Nu te mai plânge de prețuri și de sărăcie, sau de sănătate, dacă dai iama la supermarket să cheltui și ultimii bani.

Citat:
Bun, din nou, ce ai vrea sa facemacum in prezentul asta cenusiu d.p. asta de vedere, odata cu demontarea culturii frumoase si blande a pietii libere, a galetuselor de brinza si lapte pe marginea drumului, alaturi de citeva legaturici de patrunjel , marar si leustean nu mai exista? De sloganuri politice neMAIaplicabile suntem Iorest, satui pana peste cap.

Cu ce sa mai vina din "localitatile lor", cu masina personala la ~2 Euro/litru de carburant?
In conditiile secetei crunte de 6 luni /an cu ce sa stropeasca mararul, in afara de roua diminetii, cu apa oferita de austrieci la 5Euro/m3. Glumesti?
Spune-mi ce putem noi astia fara putere sa facem?
Exact, practic, nu SLOGANURI...NIMIC! Stam si rabdam asa cum o fac si francezii, austriecii, nemtii, olandezii care de ani de zile ies in strada...DEGEABA!
Păi am mai explicat de câteva ori, să știi producătorii și să iei de la ei, eventual să meargă unul și într-un drum să ia mai multe produse și pt alții, așa funcționează și în Franța explica prof Avram Fițiu.