View Single Post
Vechi 17.02.2025, 23:36:33
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Prietene, intelege ca pentru stapanii banilor factorul uman in stabilirea apartenentei la o religie sau alta este putin relevant. Acolo s-a mentinut mentalitatea protectionista imperiala care lipseste cu desavarsire la noi " milogii". Mereu vad ca-ti scapa amanuntul asta, sau il folosesti cand sustii un argument propriu.
Și ce imperiu a fost Cehia, Slovacia, Slovenia, Macedonia de Nord, Bulgaria chiar, că nu văd, iar Ducatul Letono Polonez a fost sfâșiat între ruși și nemți probabil din protecție imperială.
Ungaria a fost și ea pasată la ruși cu amintire imperială de când erau Regat.

Citat:
Noi suntm arhaici, invechiti , fara pile la Vatican, in general in vest.
Priveste si la enumerarea ta. Toate care au iesit mai bine si o duc prosper sunt alese conform acestui vesctor hotarator. De RDG nu mai vorbim...
Eu nu cred că pilele la Vatican te urcă, când ai 40 și ceva la sută atei și încă vreo 20% protestanți ce pile să ai la Vatican ca și Ungarie, sau Cehii cu atei majoritari ?

Citat:
Eu inteleg ca ai si tu, voi aici mandria voastra, si este foarte bine, dar este o mandrie interna, ignorata si privita cu dispret de "partenerii" nostri vestici.
Nu e vorba de mândrie ci de demnitate și de faptul că s-a distrus intenționat învățământul ca să aibă Iohannis mână de lucru ieftină și disperată de trimis la lucru la sparanghel.

Dacă era prosperitate în țară cine mai slugărea pe la Germani, Austrieci, Italieni șamd să le crească lor PIB-ul ?

Citat:
Uite-te un pic cine a ramas de caruta: Noi, bulgarii si moldovenii(nu in UE) ca sa nu mai amintesc de amaratii aia de ucrainieni. Astia suntem, ciuca batailor!
La bulgari nu a fost măcel între armată-sercuritate și civili, măcar n-au ieșit cu crime și nici nu cred că au un milion de avorturi în 1990.

Iar Moldova, Ucraina deși sunt țări europene erau integrate în granița URSS ca parte constituantă, Georgia e în Asia dar la fel.
E o situație diferită de țările din sfera de influență URSS care măcar aveau un grad de autonomie, de aceea nu le-am inclus.

Astea toate au avut război civil, dar nu în 1989 cum am avut noi, doar românii s-au însângerat în 1989 dintre toate țările foste comuniste, urât.