View Single Post
Vechi 23.02.2025, 01:23:23
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
De ce ar fi altfel in conditiile in care somerii nativi carora le-a expirat ajutorul de somaj din lipsa de munca calificata trec automat pe ajutor social pe motiv de dezintegrare a a economiei si adio locuri bune de munca. Pe de alta parte UEintentionat a fost coplesita de milioane de refugiati din zonele rase de pe fata pamantului si care acum stau linistiti ZECI DE ANI pe ajutorul social considerabil cu cracii in sus la jocuri pe computer cu familia, cu copiii aranjati la scoli, cu sanatate asigurata de stat. Pai prost sa fii sa nu-ti scoti parleala pentru tot ce ai pierdut in zonele devastate, oriunde or fi ele si de care aminteste si Trump.
Eu cred că fenomenul cu asistații sociali e de mai mult de 10 ani acolo în Duisburg, dinaintea crizei, nu sunt neapărat imigranți pe șomaj.
Chiar nu văd ce vină are Germania care nici armată nu mai are din al doilea război mondial încoace, pt distrugerile din Orientul mijlociu.
Dacă în Iugoslavia cereau intervenție militară, în Orient nu cred că e vina lor cu nimic.

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Bravo lor, este o forma de "mers la sala" mai ales pentru batranii indarjiti care nu se lasa coplesiti de problemele legate de varsta inaintata si continua sa se miste.
Eu cand predau reciclabilele la Kaufland observ ca sunt reprezentate mai toate categoriile de la copii la seniori.
Chiar si asa, schimband impresii cu amicul meu, manager acolo, mi-a confirmat ca numai in jur de 10% din reciclabilele cu garantia de 50 bani sunt returnate...restul intra direct in buzunarele patronilor.
Citisem că 55% e rata de retur, cu tot cu ce culeg unii din gunoaie la primele ore, practic lucrezi pt firmele de garanție returnare sau pierzi 0.50 de bani la fiecare reciclabil.
Pe lângă că sunt cozi și se strică des, sau nu recunosc sticle cu semnul de retur pe ele, trebuie să le pui de mai multe ori.
Din nou câștigă supermarketurile că fac tot felul de manevre să nu-ți dea banii repede, la Auchan trebuie să mergi doar la o anumită casă, te trimit de colo colo doar să nu preschimbi în cash bonurile cu art reciclate.

https://r3media.ro/petrisor-peiu-sen...sta-si-dna-ul/

Numai că, dacă tot este abuz, măcar să fie până la capăt: ambalajele se pot recupera doar prin intermediul unor aparate speciale dispuse în interiorul unor mari magazine.

Iar aceste aparate sunt, evident, insuficiente și mai mereu defecte. Motiv pentru care consumatorii români recuperează doar 55% din banii care li se cuvin, restul ambalajelor rămânând nerecuperate.

55%! În primul rând că efectul de salvare a mediului devine aproape insignifiant. În al doilea rând, o firmă privată, având ca acționar cam 20 de multinaționale (jumătate supermarketuri) rămâne cu miliarde de lei în conturi fără a face nimic, doar pentru că oamenii nu pot suporta cozile nesfârșite sau sutele de „defecțiuni” pe an ale acestor mașini!