View Single Post
Vechi 24.02.2025, 11:11:30
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andrew Vezi mesajul
Intr-adevar, senzorul de reciclare este un chin uneori. Învârt la sticla respectiva și, se pare ca trebuie sa ma las păgubaș și sa merg mai departe, punandu-le pe celalte.

Deși, vad ca din ultima perioada s-au mai actualizat senzorii și par sa ia mai bine sticlele.
Vara trecută nu mi-a luat la Lidl dozele de suc de lămâie freeway și sticlele de Mojito din oferta lor, unele le-am ținut și le-am reciclat la alt aparat la alt supermarket. Alea de Mojito le-am aruncat dar trebuia să le țin.

Am mai avut o sticlă cu suc pt sport la care nu-i recunoștea eticheta SGR, am ținut-o, am încercat mai mult timp din când în când până a mers.
Am mai avut de la Drogerie Markt o sticlă de apă ce nu o vedeau aparatele Lidl, și am reciclat-o în altă parte.

Supermarketurile câștigă și din sticlele fără etichetă, încă se mai vând după 2 ani de când e legea că trebuie etichetate, pe care le aduc oamenii sau cei care culeg din gunoaie și le abandonează acolo în lăzile lor că nu merg.

Sunt zeci sute de sticle/zi așa câștig pt ei, pe care ei le predau contra cost la firmele care preiau sticlă și plastic.

E business mare în reciclare, 55% rata de reciclare e pt că sunt oameni care culeg din gunoaie, sau patroni care aduc de la restaurante, baruri,cafenele, cantine, săli de fitness, dacă n-ar fi ei ar fi vreo 40% sau mai puțin.

E posibil ca peste câtva timp garanția să nu mai fie 0.50 de bani ci 1 leu, 1,5 șamd.

Last edited by Iorest; 24.02.2025 at 11:36:20.
Reply With Quote