View Single Post
Vechi 24.02.2025, 20:16:49
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Nu cred ca mai exista alt loc de pelerinaj mai popular si mai dorit de oameni intru vindecare si rezolvare, unde indiferent de vreme, anotimp, ora a zilei sunt cozi si deseori puhoi de credinciosi, ca cel de la Prislop. Daca n-ar fi limitat de ore de vizitare si noaptea ar fi luat cu asalt. Poate mai ales noaptea! Ce vor mai mult de atat?
Canonizarile mai sunt facute si prin acel simt launtric precum un magnet al credinciosului din popor, simt lasat de Dumnezeu.
Prietene nu vreau eu să reiau tot ce s-a spus pe net, începând de prin 2010 pe temă, e unul Cristian Crestin Ortodox pe youtube care a făcut o serie întreagă despre A.B. unde păcătuia e că făcea mișto, dacă era puțin mai serios anumite teme erau de analizat.

Între 1990-2000 nu mergea la Prislop decât cine-l cunoscuse personal pe pr Arsenie, după anumite interese de la oameni care și-au deschis pensiuni acolo și de la diferiție indivizi inclusiv yoghini, am văzut un om care stătea în asană acolo, plus cei care făceau comerț la tarabă în fața mănăstirii au pompat subiectul în mass media ca să facă o isterie media.

Dacă te uiți atent lumea se închină la un copac acolo despre care zice că ar fi a lui Arsenie Boca, sunt probleme cu picturile de la Drăgănescu și anumite pasaje din cărți.

Plus că în mărturii din Țara Făgărașului sunt inserate câteva aberații, neavând vreo vină părintele, dar evlavia populară poate lua forme cu mult în afara tradiției patristice.