Voi ČtiČi ce anume prostii Či rahaturi alimentare mâncăm/ mâncaČi? Recomandare Educativa Či nutriČională :Eu am făcut diabet din pacate din cauza capcanelor industriei alimentare Či acum vreau sa îČi recomand din proprie iniČiativă o carte pentru că m-a surprins plăcut Či m-a făcut să conČtientizez ce mizerii mâncăm Či de ce am făcut diabet, gastrita, kg in plus etc
Ce părere ai despre cartea doctorului
Chris Van Tulleken? Ai cumpara-o?
https://bookzone.ro/carte/oameni-ult...BoCLCAQAvD_BwE
Eu Či-o recomand din iniČiativa proprie Či nu fac reclama va zic sincer, o recomand fiindcă e revelatoare in domeniul industriei alimentare Či a nutriČiei Či dezvăluie capcanele actualei industrii alimentare
Adevărul despre mâncarea ultraprocesată este acum în meniu.
Stabilizatori, emulgatori, gume, lecitină, glucoză, uleiuri hidrogenate. Alimentele ultraprocesate sunt peste tot în magazinele noastre. Le găsim pe rafturile cu dulciuri, cu lactate, sosuri, pâine sau chiar pe rafturile cu produse Bio. Sunt acestea soluČia pentru o alimentaČie hrănitoare Či sănătoasă?
În cartea sa, Dr. Chris van Tulleken dezvăluie adevărul Čocant despre impactul negativ al alimentelor ultraprocesate asupra sănătăČii noastre, dar Či despre industria alimentară care ne propune tot mai multe produse concepute pentru a fi profitabile, nu hrănitoare.
Descoperă o carte-fenomen care va schimba modul în care citeČti etichete, faci cumpărături Či te hrăneČti.
Descrierea cărČii:
Totul a început cu o îngheČată care nu se topea... deČi era caldă
InvestigaČia lui Chris Van Tulleken - medic, doctor în virusologie moleculară Či colaborator BBC, a început atunci când a observat că îngheČata fetiČei sale nu se topea deČi era caldă. Či a devenit o carte surprinzătoare despre alimentele ultraprocesate, alimentele care folosesc potenČiatori de arome, agenČi de încărcare, amidon modificat, proteine hidrolizate Či multe astfel de substanČe pentru a crea alimente sărace din punct de vedere nutriČional, dar bogate în zahăr Či sare pentru a stimula consumul în exces.
Într-o explorare curajoasă a lumii de astăzi, Dr. Chris van Tulleken ne dezvăluie adevărul despre alimentele care au fost concepute pentru a genera profit, nu pentru a ne hrăni, precum Či despre sistemul care le produce, cu costuri uriaČe pentru întreaga planetă.
O lectură revelatoare Či necesară, cartea sa ne oferă informaČiile de care avem nevoie pentru a recunoaČte alimentele ultraprocesate Či pentru a face alegeri nutriČionale mai sănătoase pentru viitorul nostru Či al lumii în care trăim.
Ce vei învăČa din această carte:
1. Să recunoČti alimentele ultraprocesate Či să faci alegeri mai sănătoase pentru tine Či familia ta.
2. Să citeČti cu atenČie etichetele Či să înČelegi ce substanČe se află în spatele denumirilor complexe.
3. Să fii mai atent la alimentele ambalate promovate ca fiind âsănătoase".
4. Să înČelegi că industria alimentelor ultraprocesate este nocivă pentru sănătatea noastră, dar Či pentru sănătate întregii planete.
Ia cu tine această carte atunci când mergi la supermarket.
O carte plină de dezvăluiri despre sistemul alimentar care îČi vor provoca furie Či indignare, Oameni ultraprocesaČi îČi arată ce substanČe se ascund în spatele ingredientelor de pe etichetele alimentelor ultraprocesate, dar Či cât de periculoase sunt alimentele ultraprocesate pentru sănătatea noastră Či pentru sănătatea întregii noastre planete.
âS-ar putea să observi că multe dintre problemele din viaČa ta pe care le-ai pus pe seama îmbătrânirii sau a stresului cu copiii ori serviciul sunt provocate de alimentele pe care le consumi." - Dr. Chris van Tulleken
¡ Vrei să te hrăneČti mai sănătos Či să îČi menČii greutatea sub control.
¡ Vrei să afli ce substanČe Či procese se află în spatele etichetelor de pe alimente Či să faci alegeri informate.
¡ Vrei să găseČti altenative mai sănătoase pentru anumite alimente ultraprocesate.
Descrierea cărČii:
Totul a început cu o îngheČată care nu se topea... deČi era caldă
InvestigaČia lui Chris Van Tulleken - medic, doctor în virusologie moleculară Či colaborator BBC, a început atunci când a observat că îngheČata fetiČei sale nu se topea deČi era caldă. Či a devenit o carte surprinzătoare despre alimentele ultraprocesate, alimentele care folosesc potenČiatori de arome, agenČi de încărcare, amidon modificat, proteine hidrolizate Či multe astfel de substanČe pentru a crea alimente sărace din punct de vedere nutriČional, dar bogate în zahăr Či sare pentru a stimula consumul în exces.
Într-o explorare curajoasă a lumii de astăzi, Dr. Chris van Tulleken ne dezvăluie adevărul despre alimentele care au fost concepute pentru a genera profit, nu pentru a ne hrăni, precum Či despre sistemul care le produce, cu costuri uriaČe pentru întreaga planetă.
O lectură revelatoare Či necesară, cartea sa ne oferă informaČiile de care avem nevoie pentru a recunoaČte alimentele ultraprocesate Či pentru a face alegeri nutriČionale mai sănătoase pentru viitorul nostru Či al lumii în care trăim.
Ce vei învăČa din această carte:
1. Să recunoČti alimentele ultraprocesate Či să faci alegeri mai sănătoase pentru tine Či familia ta.
2. Să citeČti cu atenČie etichetele Či să înČelegi ce substanČe se află în spatele denumirilor complexe.
3. Să fii mai atent la alimentele ambalate promovate ca fiind âsănătoase".
4. Să înČelegi că industria alimentelor ultraprocesate este nocivă pentru sănătatea noastră, dar Či pentru sănătate întregii planete.
Ia cu tine această carte atunci când mergi la supermarket.
O carte plină de dezvăluiri despre sistemul alimentar care îČi vor provoca furie Či indignare, Oameni ultraprocesaČi îČi arată ce substanČe se ascund în spatele ingredientelor de pe etichetele alimentelor ultraprocesate, dar Či cât de periculoase sunt alimentele ultraprocesate pentru sănătatea noastră Či pentru sănătatea întregii noastre planete.
âS-ar putea să observi că multe dintre problemele din viaČa ta pe care le-ai pus pe seama îmbătrânirii sau a stresului cu copiii ori serviciul sunt provocate de alimentele pe care le consumi." - Dr. Chris van Tulleken
Fragment din carte
âGustul, mirosul Či sistemul nostru imunitar, dexteritatea manuală, anatomia dinČilor Či a maxilarului, vederea â e greu să găseČti vreun aspect al biologiei, fiziologiei sau culturii umane care să nu fie modelat în mod fundamental de nevoia noastră ancestrală de energie. De-a lungul a miliarde de ani, corpul nostru s-a adaptat în mod remarcabil la o paletă largă de alimente.
Însă de 150 de ani, alimentele... nu mai sunt hrănitoare."
AČi cumpără cartea? Sau va interesează subiectul? Ce părere aveČi de industria alimentara actuala Či credeČi că ea e vinovată pentru epidemia de diabet, obezitate, cancer etc