View Single Post
Vechi 25.02.2025, 14:07:12
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Partea 3

Continuare de la partea 2, însă nefinalizată....

A spune că schimbarea poruncilor este de fapt plinirea legii…. Să nu deschidem acest subiect aici, fiindcă acela merită separat tratat.

Încheiem cu un pasaj din Isaia care nu cred că poate fi contestat de nimeni , privind modul în care trebuie să se apropie “străinii” sau neamurile de DUMNEZEU!

Isaia 56:6-8 VDC
[6] Și pe STRĂINII care se vor lipi de Domnul ca să-I slujească și să iubească Numele Domnului, pentru ca să fie slujitorii Lui, și pe toți cei ce VOR PĂZI SABATUL, ca să nu-l pângărească, și vor stărui în LEGĂMÂNTUL MEU [7] îi voi aduce la muntele Meu cel sfânt și-i voi umple de veselie în Casa Mea de rugăciune. Arderile-de-tot și jertfele lor vor fi primite pe altarul Meu, căci Casa Mea se va numi o casă de rugăciune pentru TOATE POPOARELE.” [8] Așa vorbește Domnul Dumnezeu, care strânge pe cei risipiți ai lui Israel: „Voi mai strânge și ALTE POPOARE la cei strânși acum din el.”

Mai ia una, dacă încă ai îndoieli!

Isaia 66:22-23 VDC
[22] „Căci după cum cerurile cele noi și pământul cel nou pe care le voi face vor dăinui înaintea Mea”, zice Domnul, „așa vor dăinui și sămânța voastră și numele vostru. [23] În fiecare lună nouă și în fiecare SABAT, va veni ORICE FĂPTURĂ să se închine înaintea Mea”, zice Domnul.

Deci, fraților cu Isaia n-ai cum să dai greș,cu siguranță prin “gura” lui și “pana” lui a vorbit cu adevărat Dumnezeu, despre ceilalți care se contrazic cu el,nu știu dacă a vorbit Dumnezeu…

Eu eram genul de persoană care credea că orice religie este bună,orice credința este corectă….Pfff

Dragilor,nu prea mai pot spune asta….

Până mai producem pe acest subiect,ofer mai jos in articol început mai demult care se voia numit "Europa Păgână".

Atunci eram împotrivă iudaismului și al lui Dumnezeu, însă totuși poate fi relevant chiar în acest subiect, și tranziție de la păgânism la Dumnezeu...

.....

Acest articol a fost scris in perioada in care eram mai “antisemit”, căutând nod în papură evreilor și lui Dumnezeu.

Însă este relevant pentru întregul spectru al tranziției de la păgânism la adevărata credință.

Voi oferi textul așa cum este , făcând doar unele precizări,cele scrise în paranteză sunt intervenții de acum.

…………

Dacă vom arunca o privire peste suprafața ideologică a teritoriului european vom observa că acest continent a fost este și va fi în continuare păgân în esența sa.

Păgânismul își are desigur originile aici,și a conturat în decursul istoriei , intersectări cu celelalte curente păgâne din afara spațiului european,de exemplu Egipt, Amerindieni etc.

Ca să înțelegem mai exact ce înseamnă păgân, trebuie sa menționăm că tot ce nu este “Abrahamic” sau de sorginte iudaico-islamica și parțial creștină, întrucât creștinismul a preluat multe din păgânism, este catalogat ca păgân.

Păgânismul însumnează toate culturile native și autohtone care au fost cucerite de creștini,musulmani și evrei,care și-au impus dumnezeul lor(Biblic/Coran), ca fiind suprem și au catalogat celelalte zeități venerate ca fiind Satan.

De aceea Satan a fost de multe ori asimilat și reprezentat prin prisma unor zeități păgâne din panteonul roman/grec.

De exemplu Poseidon cu tridentul,sau zeul Pan jumătate om jumătate țap cu coarne și copite.

Îmi cer scuze daca tratez mai sec subiectul, și nu-l condimentez cu “mirodeniile”, caracteristice, dar prefer o atitudine mai…. serioasă și n-am nici glumele la mine momentan.

Acuma eu nu urmăresc neapărat să evidențiez asimilarea păgânismului in creștinism, însă majoritatea vom înțelege mai bine ce înseamnă și ce a însemnat păgânismul pentru noi,mai degrabă prin elementele deja cunoscute din creștinism,pe care cumva le știm dar într-un mod eronat.

Adevărata esență spirituală a Europei, inclusiv a românilor este păgână, după cum se poate obseva la omul simplu,care nu a fost întinat de manipulare, cât și la omul extrem de modern care s-a uns cu toate manipulările posibile.Ambii sunt păgâni in esența, manifestare, credința, practici etc.

Creștinismul și Biblia au fost introduse artificial in noi,la fel ca un nou semn de circulație pentru șoferi,sau o directivă europeană pentru agricultori …. Sunt doar formale, nimeni nu crede in ele,in utilitatea lor practică sau in necesitatea lor.Sunt acolo doar pentru a incrimina sau pentru a da un sentiment de aparentă siguranța sau confort, respectiv a crea o iluzie necesară manipulării și controlului.

Nu vreau să intru acum în conspirațiile evreiești aici, fiindcă am deja alt topic început pentru asta și voi dezvolta acolo temele legate de asta, deși este cam un act sinucigaș sa te arunci in așa ceva momentan, chiar și Incognito pe un forum in care majoritatea le țin partea și sunt consumatori ale produselor lor,in varianta creștină.

Inclusiv aspectele pozitive regasibile in creștinism sunt tot de sorginte păgână,dar despre acestea am discutat, privind Dumnezeul platonic/aristotelic, in altă postare.

(Am mai spus de multe ori, că Dumnezeul revelat in Sfânta Scriptură și Coran a fost înlocuit cu un dumnezeu creat de om prin filosofie, inclusiv în cărțile de teologie ortodoxă și catolică,in speță cele de teologie dogmatică,vei găsi mai degrabă dumnezeul lui Platon și al lui Aristotel,nu pe cel revelat, și cel mai adesea o combinație între cel fals și cel adevărat)

Șansa Creștinismului a fost doar in păgânism, cât și longevitatea sa.Daca excludem păgânismul din creștinism vom avea doar un Protestantism foarte sec,sau mai degrabă o varianta de Martorii lui Iehova.

(Așa cum am menționat recent,de câteva ori,din zona de creștinism,doar ei par să se apropie cât de cât de o variantă “corectă” de închinare, fără amestec păgân)

Momentan lucrez și la un articol dedicat Folclorului românesc,și acolo voi incerca sa elaborez relevența unor mituri ascunse in creștinism care sunt autentice nouă și ne definesc ca popor.

Am văzut recent și indignarea generală a creștinilor cu privire la deschiderea jocurilor olimpice de la Paris,in care un Spectacol cu teme păgâne,era parcă Festinul lui Dyonisos a fost asimilat cu Cina cea de Taină,in varianta lui Da Vinci.

Nimic mai greșit și mai stupid,care arată atât ignoranța, incultura și veșnică postură de victimă de care se agață creștinismul in general.

În primul rând Da Vinci nu este un cleric și nici pictura sa una bisericească,este

ARTĂ.

Cine nu înțelege sau apreciază Arta, indiferent sub ce formă apare, să-și vadă de ignoranța lui și de mediocritatea in care înoată….

Toată arta europeană este păgână, inclusiv cea creștină.

Toate ideile esențiale sub care ne desfășurăm astăzi ca societatea sunt păgâne.

Singurul intrus și cel care distruge astăzi umanitatea este virusul Abrahamic introdus de Iudaism in Islam și Creștinism…

(Mai degrabă singura SALVARE a umanității care va distruge desigur umanitatea pervertită)

Aceștia 3 distrug astăzi lumea sub umbrela Masonica,care își are originile in alt personaj fictiv iudaic și anume Solomon…

Inclusiv Satan este creat tot de curentul acesta iudeo-islamico-crestin , evoluând așa cum am spus prin împrumuturi de la zeități păgâne.

(Deja aici în ultimele 2 fraze am bătut puțin câmpii,dar aste e…)

Cică va urma…

Last edited by Seraphim7; 25.02.2025 at 14:21:45.
Reply With Quote