1 Samuel 15:22 VDC
[22] Samuel a zis: „Îi plac Domnului mai mult arderile-de-tot și jertfele decât ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decât jertfele și păzirea cuvântului Său face mai mult decât grăsimea berbecilor.
Psalmul 51:16-17 VDC
[16] Dacă ai fi voit jertfe, Ți-aș fi adus, dar Ție nu-Ți plac arderile-de-tot. [17] Jertfele plăcute lui Dumnezeu sunt un duh zdrobit: Dumnezeule, Tu nu disprețuiești o inimă zdrobită și mâhnită.
Osea 6:6 VDC
[6] Căci bunătate voiesc, nu jertfe, și cunoștință de Dumnezeu mai mult decât arderi-de-tot!
Au avut destule motive și cuvânt direct al lui Dumnezeu de a opri jertfele de sânge..
Și uite că au făcut-o cel puțin de 2000 de ani.
Probabil mai există anumite jertfe,dar trebuie sa mă documentez exact...
Iorest,mergi și te ceartă cu evreii și tu dacă vrei,dar îți spun sigur că există grăsimea interzisă (chelev) , adică ăia viscerală de te tot enervez eu cu ea și grăsimea permisă (shuman) adică cea din celelalte părți ale corpului.
Păi știi dacă vrei să mănânci kosher,de unde este grăsimea și alte chestii alimentare...
Dacă nu te iei după Petru și mănânci șerpi și reptile și porcușor și ce vrei tu:)
Last edited by Seraphim7; 26.02.2025 at 23:51:05.
|