Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
Ți-am oferit completări...
Ce ai oferit tu se referă doar pentru preoții leviți.
Una este Preoția lui Aaron adică Levitică și alta este Preoția lui Hristos, (Mesia)după rânduiala lui Melchisedec.
Psalmul 110:4 VDC
[4] Domnul a jurat și nu-I va părea rău: „Tu ești preot în veac, în felul lui Melhisedec.”
Nici măcar iudaismul actual nu mai păstrează anumit detalii din levitic referitoare la preoți , precum chelia și nasul cârn sau știu io...
|
O parte din impedimentele la preoție sunt inspirate din V.R. dar cele legate de aspecte fizice au fost retrasate doar prin Noul Testament.
Văd că e sec V.T. fără Hristos, eu asta am si zis că dacă nu era Hristos erau multe din V.T. încă aplicabile.
Iar treaba cu tradiții orale nu merge, dacă respectăm argumentația ta trebuie să nu fie folosite interpretările altora odată ce s-a definitivat canonul cărților obligatorii din V..T. fiindcă așa și creștinismul poate aduce.
Nu merge să desființezi creștinismul pe motiv că apostolii ar fi adus alte interpretări dar să validezi tradiții din talmud care sunt tot interpretări folosești cu dublă măsură argumentul.