Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
Tu realizezi că Vechiul Testament reprezintă Cuvântul lui Dumnezeu?
Eu îmi permit să mă "contrazic" cu cuvântul oamenilor, însă să atac direct Cuvântul mi se pare o aberație, chiar și când eram "rătăcit" .
Zic, "eram rătăcit",in contextul in care acum încerc să-mi fie ghid chiar Cuvântul.
Să interpretezi Legea mozaică doar prin anumite pasaje,luate dintr-o singura Carte,a Leviticului,este chiar mai grav decât unele culte neoprotestante care se cred mânuiți din câteva pasaje,care erau oricum adresate evreilor și nu lor....
|
Leviticul e una din cărțile de practică al V.T., eu nu atac direct Cuvântul, atac ipocrizia celor care zic că țin sărbătoarea Sfântă - Sabatul, dar sărbătoarea corturilor, a azimelor n-o mai țin.
După cum se vede a fost o evoluție de la mozaism chiar în iudaism, ca să nu mai zic că adventiștii de fapt nu au nicio treabă cu ținerea zilei sfânte, aplică și ei după ureche ce vor.
Sunt curios dacă ei țin anul sabatic o dată la 7 ani și după al 49 -lea an și nu lucrează deloc pământul sau alte munci și trăiesc din ce au muncit în anul anterior.
Tu mizai pe necunoașterea de către interlocutori a pasajelor din V.T. și că puteai face însăilările și încropirile tale nestingherit, să zburzi pe un teren pe care nu-ți poate ataca nimeni tezele.