Citat:
În prealabil postat de Iorest
Leviticul e una din cărțile de practică al V.T., eu nu atac direct Cuvântul, atac ipocrizia celor care zic că țin sărbătoarea Sfântă - Sabatul, dar sărbătoarea corturilor, a azimelor n-o mai țin.
După cum se vede a fost o evoluție de la mozaism chiar în iudaism, ca să nu mai zic că adventiștii de fapt nu au nicio treabă cu ținerea zilei sfânte, aplică și ei după ureche ce vor.
Sunt curios dacă ei țin anul sabatic o dată la 7 ani și în al 49 -lea an și nu lucrează deloc pământul sau alte munci și trăiesc din ce au muncit în anul anterior.
Tu mizai pe necunoașterea de către interlocutori a pasajelor din V.T. și că puteai face însăilările și încropirile tale nestingherit, să zburzi pe un teren pe care nu-ți poate ataca nimeni tezele.
|
Dar eu pur și simplu ofer perspective personale,nu mă interesează să "convertesc" pe nimeni la ce concluzii ajung eu.
Se întâmplă ca uneori să inclin spre anumite doctrine deja existente sau să mă dezic sau atac altele cu care nu pot fi de acord.
Este un drum, și călătoria este lunga.... Adică se poate spune că este și un mod de studiu.Probabil există destule tratate chiar și în teologia ortodoxă și nu numai,cu siguranță și în cea catolică și protestantă despre aceste subiecte.
Însă mie îmi place să merg așa singur și să descopăr in acest mod tot felul de variante, după care să le confrunt cu pozițiile oficiale și deja acceptate la nivelul academic sau chiar uzual.