View Single Post
Vechi 27.02.2025, 23:39:11
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Dar eu pur și simplu ofer perspective personale,nu mă interesează să "convertesc" pe nimeni la ce concluzii ajung eu.

Se întâmplă ca uneori să inclin spre anumite doctrine deja existente sau să mă dezic sau atac altele cu care nu pot fi de acord.

Este un drum, și călătoria este lunga.... Adică se poate spune că este și un mod de studiu.Probabil există destule tratate chiar și în teologia ortodoxă și nu numai,cu siguranță și în cea catolică și protestantă despre aceste subiecte.

Însă mie îmi place să merg așa singur și să descopăr in acest mod tot felul de variante, după care să le confrunt cu pozițiile oficiale și deja acceptate la nivelul academic sau chiar uzual.
Și nu sesizezi contradicția aici de la cei care zic că țin Sabatul, dar nu țin sărbătoarea corturilor, sărbătoarea azimelor, al 7 lea an de odihnă, al 50-lea an jubiliar ?

Plus că sunt jertfe care folosesc pâine și nu se mai aduc de către așazișii următori fideli ai Bibliei.

O să continui cu Leviticul, asta e ai deschis cutia asta să te înveți minte să nu mai faci pe aici zapping religios de vreo 15 ani ne-ai tracasat cu căutările tale întinse la paroxism.

Practic dacă alții greșesc pe threadurile tale, tu ești coautor cu iscodirile tale nesăbuite la eventuale căderi.

Last edited by Iorest; 27.02.2025 at 23:41:47.
Reply With Quote