View Single Post
Vechi 28.02.2025, 09:38:32
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul

Eu admit relevanta lui Iisus Hristos,ca trimis al lui Dumnezeu,o face și islamul și am impresia că și iudaismul îl vede ca pe un profet.

Însă de aici și până la a fi transformat și zeificat într-un mod idolatru de păgâni este cale lunga...

Iisus Hristos este relevant în linia de revelație a mesajului lui Dumnezeu, și în judecata de apoi...

Tot ce a adăuga omul la mesajul lui Iisus,este in plus și nu este necesar,mai ales că este erezie...

Noi aici trebuie să fim atenți,extrem de atenți!
Din câte știu, Iudaismul nu consideră pe Iisus ca fiind profet, trimisul lui Dumnezeu, sau Mesia.

Din contra, ei au avut scrieri istorice despre Iisus, dar mai mult pe sentimente și afilieri politice.

Citat:
The short answer: Judaism does not consider Jesus to be a prophet, the messiah, or the son of God. But the exact way Jews have spoken about Jesus has, throughout history, had a lot to do with the social and political contexts where they were living. -myjewishlearning.com
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote