Se prea poate să fi omis un pasaj foarte relevant cu privire la Împărăția Cerurilor…
Acest pasaj îmi pune foarte multe “probleme” de multe ori, însă mă aduce mereu in cadrul BISERICII,din toate căutările mele și aventurile spirituale care mă pot duce departe și chiar pierde….
Așa sunt eu,caut mereu să înțeleg și să studiez cât mai mult din acest univers vast al religiei, spiritualității și al lui Dumnezeu.
Însă fiecare trebuie sa avem și o “rezidență” ,mai ales în zona asta a spiritualității, trebuie sa te poți întoarce undeva că “acasă “ sau măcar ca refugiu…
Acest pasaj îmi punea multe “dificultăți” chiar și când eram creștin ortodox practicant…
Las pasajul și mă bucur că mi-a apărut la timp să mă mai “calmeze” din avântul iudaic și islsmic recent:))
Matei 16:16-19 VBRC2020
[16] Atunci Símon Petru a luat cuvântul și a zis: „Tu ești Cristos, Fiul Dumnezeului celui viu!”. [17] Isus, luând cuvântul, i-a spus: „Fericit ești Símon, fiul lui Ióna, căci nu carnea și sângele ți-au revelat [aceasta], ci TATĂL meu care este în CERURI. [18] Și eu îți zic: tu ești Petru și pe această piatră voi zidi BISERICA MEA și porțile iadului nu o vor birui. [19] Ție îți voi da CHEILE ÎMPĂRĂȚIEI CERURILOR: dacă vei lega [ceva] pe pământ, va fi LEGAT în CERURI, iar dacă vei DEZLEGA [ceva] pe pământ, va fi DEZLEGAT în CERURI”.
Tulburător pasaj mereu pentru mine…
A fost de fiecare dată când îl analizăm și este cu atât mai mult acum după atâtea “cercetări” și studii comparative…
Are mereu un sens din ce in ce mai cuprinzător…
Chiar dacă nu mă gândeam că voi ajunge aici când am început topicul despre Împărăția Cerurilor…
Dar uite că am ajuns…
Din nou îmi pune capac Biserica Catolică:))
La fel cum mi-a rezolvat problema sufletului după moarte prin existența Purgatoriului, deasemenea a rezolvat și problema împărăției cerurilor prin Scaunul Sfântului Petru,pe care a fost zidită Biserica,ce are cheile împărăției…
De aici încolo se ocupă Biserica prin a explica ce și cum…
Eu sunt doar un simplu căutător,care de cele mai multe ori se învârte în cerc.