View Single Post
Vechi 04.03.2025, 07:30:48
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Salvare pentru cei adormiți

Sunt unii dintre “prietenii “ mei,care câteodată mă supărată, știți voi care, ăia care zic că nu există Iad și că sufletul nu mai știe nimic după moarte și că nu se mai poate face nimic pentru suflet până la judecata de apoi și învierea morților…

Buchet de pasaje biblice care arată speranța pentru cei care au adormit și n-au cunoscut mântuirea, n-au apucat să își îndrepte viața,nu l-au cunoscut pe Dumnezeu,nu l-au mărturisit și au trăit în duhul Lumii…

Oare nu toți facem și am făcut la fel?

Poate cineva să fie mântuit sau salvat din păcat doar in baza credinței și a faptelor sale?

Avem noi credință?

Avem noi fapte?

1 Petru 3:18-19 VBRC2020
[18] Căci și Cristos a suferit o dată pentru păcate, el, cel drept, pentru cei nedrepți, ca să vă ducă la Dumnezeu, dat la moarte în ceea ce privește trupul, dar înviat cu duhul, [19] în care a venit și a predicat sufletelor care erau în închisoare,

1 Petru 4:6 VBRC2020
[6] Căci pentru aceasta a fost vestită evanghelia și celor morți, pentru ca, deși condamnați în trup după judecata oamenilor, să trăiască în duh după [judecata] lui Dumnezeu.

2 Macabei 12:45 VBRC2020
[45] Dar dacă el considera că pe cei care mor cu evlavie îi așteaptă o frumoasă răsplată, gândul lui era sfânt și pios. De aceea a adus jertfă de ispășire pentru cei morți, ca să fie dezlegați de păcate.

1 Corinteni 3:15 VBRC2020
[15] dacă lucrarea lui va fi arsă, va fi pedepsit. El va fi totuși mântuit, dar numai ca prin foc.

1 Corinteni 15:29 VBRC2020
[29] Și apoi ce vor face cei care sunt botezați pentru cei morți? Dacă într-adevăr morții nu învie, de ce se mai botează pentru ei?

Romani 14:9 VBRC2020
[9] Căci pentru aceasta a murit și a înviat Cristos, ca să fie Domn și peste morți, și peste vii.

Filipeni 2:10 VBRC2020
[10] pentru ca în numele lui Isus să se plece tot genunchiul: al celor din ceruri, al celor de pe pământ și al celor de dedesubt,

Tobia 4:16-17 VBRC2020
[16] Dă din pâinea ta celui înfometat și din hainele tale celui gol! Ceea ce îți prisosește, dă de pomană și ochiul tău să nu privească cu dispreț când dai de pomană! [17] Adu din pâinea ta pe mormântul celor drepți, dar nu le da păcătoșilor!

Baruh 3:4 VBRC2020
[4] Doamne Atotputernic, Dumnezeul lui Israél, ascultă rugăciunea celor morți ai lui Israél și a fiilor celor care au păcătuit înaintea ta și nu au ascultat glasul Domnului Dumnezeului lor și s-au lipit de noi relele.

Ezechiel 18:32 VBRC2020
[32] Căci eu nu doresc moartea celui muritor – oracolul Domnului Dumnezeu. Întoarceți-vă și veți trăi!”.

2 Timotei 1:16, 18 VBRC2020
[16] Domnul să se îndure de casa lui Onesífor, pentru că de multe ori și el m-a îmbărbătat și nu i-a fost rușine de lanțurile mele,
[18] Domnul să-i dea să afle îndurare la Dumnezeu în ziua aceea și tu știi bine cât de mult a slujit la Éfes!

Romani 11:32 VBRC2020
[32] Căci Dumnezeu i-a închis pe toți în neascultare ca să se îndure de toți.

Ioan 11:25 VBRC2020
[25] Isus i-a spus: „Eu sunt învierea și viața. Cel care crede în mine, chiar dacă moare, va trăi;

Luca 1:78-79 VBRC2020
[78] prin iubirea îndurătoare a Dumnezeului nostru cu care ne va vizita Cel care Răsare din înălțime, [79] ca să-i lumineze pe cei ce se află în întuneric și în umbra morții și să îndrepte pașii noștri pe calea păcii”.

1 Samuel 2:6 VBRC2020
[6] Domnul dă moartea și [tot el] aduce la viață; el coboară în Șeól și [tot el] scoate [de acolo].

Ezechiel 37:12-14 VBRC2020
[12] De aceea, profețește și spune-le: așa zice Domnul Dumnezeu: «Iată, eu voi deschide mormintele voastre, vă voi face să ieșiți din mormintele voastre, poporul meu, și vă voi face să veniți în pământul lui Israél. [13] Veți cunoaște că eu sunt Domnul când voi deschide mormintele voastre și vă voi face să ieșiți din mormintele voastre, poporul meu! [14] Voi pune duhul meu în voi și veți trăi; vă voi face să vă odihniți în pământul vostru și veți cunoaște că eu, Domnul, am vorbit și am făcut»” – oracolul Domnului.

Așa că dragii mei , există speranță inclusiv pentru cei adormiți, indiferent de starea lor.

Iar speranța nu este nici în ei, nici în noi cei vii,ci în însuși Dumnezeu!

Așa vorbește Cuvântul lui Dumnezeu,din Sfânta Scriptură!