View Single Post
Vechi 04.03.2025, 11:25:44
Adr.iu91's Avatar
Adr.iu91 Adr.iu91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.03.2021
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Buna dimineata. Nu am citit totul, dar o sa revin. Am revenit sa scriu un mesaj repede. Am uitat sa scriu ceva, de un alt verset pe care neo-protestantii il folosesc pentru atacuri impotriva Ortodoxiei.

Legat de Capitolul 2 Isaia (chiar tot capitolul), Isaia 2:6. Isaia 2:7 si in special Isaia 2:8 : "Pământul ei este plin de idoli și locuitorii se închină la lucrul mâinilor lor, înaintea celor făcuți de degetele lor."

Fix un penticostal ma tot spama cu mesaje in legatura cu acest verset ca sa faca referire la Ortodoxie.

Deci practic, uitati-va la gravitatea pacatului. El ia acest verset din Biblie (scos din context), si il foloseste ca arma impotriva Ortodoxiei, ceea ce este foarte grav. Acel verset (si tot capitolul 2) este vorba despre Israel si viitorul sau (inclusiv viitorul altor popoare unde idolii reprezinta banul, puterea si forta militara. Omul uita de Dumnezeu si se concentreaza pe acesti idoli), dar si despre Judecata Domnului si despre pace, nicidecum nu vorbeste despre Ortodoxie ca fiind ceva rau.

Dupa cum am spus, ei cred ca icoanele, Sf. Moaste sunt idoli.....dar uita ca fac pacat impotriva Duhului Sfant.

Icoanele se sfintesc mereu de Duhul Sfant atunci cand preotul cheama Duhul la slujba de sfintire lunara cu apa sfintita la noi, iar din nou aceste icoane reprezinta firea umana a Sfintilor.

De asta am decis sa nu mai vorbesc cu aceste persoane, pentru ca ori de cate ori ei damneaza icoanele, Sfintii, Maica Domnului, damneaza Duhul Sfant si practic se damneaza pe ei insisi, si nu este nevoie sa ma consum sa ii judec. Insa am vrut sa postez observatiile si sa aveti grija sa nu picati in plasa conversatiilor cu acesti neo-protestanti care se dau drept "Ortodocsi", dar urasc icoanele/Sf.Impartasanie, etc. (pentru ca acestia nu sunt ortodocsi)

Exemplu de idoli adevarati interzisi: https://www.youtube.com/watch?v=uNCfWQzjSTI

Alti idoli: https://www.youtube.com/watch?v=kw0QVwt7LVI

Tot un alt neo-protestant ma intreba unde scrie ca banii sunt idoli in Biblie......offff.....e atat de greu sa iti dai seama, cand te uiti la faptele unui om iubitor de bani.....!! Nu trebuie sa scrie in Biblie asta, sa iti dea mura in gura. Iti dai seama singur daca gandesti. Edit: si da scrie in Biblie despre pilda bogatului nemilostiv, si de ce banul este idol. S-a facut si o ecranizare scurta despre asta.

Last edited by Adr.iu91; 04.03.2025 at 11:37:35.
Reply With Quote