Vom continua începând cu unul dintre pasajele mele preferate din Cartea mea preferată a sfintei scripturi:
Isaia 56:7 EDC100
[7] îi voi aduce la muntele Meu cel sfânt și-i voi umple de veselie în Casa Mea de rugăciune. Arderile-de-tot și jertfele lor vor fi primite pe altarul Meu, căci Casa Mea se va numi o casă de rugăciune pentru toate popoarele.”
Iar acest pasaj este cu atât mai relevant în acest context al discuției întrucât se referă tocmai la cel de-al Treilea Templu zidit tocmai pe locul de început al Casei Lui Dumnezeu.
Și cel mai important este că acesta va reuni TOATE POPOARELE.
Chiar și Iisus a preluat acest pasaj, tocmai când a intrat în Casa lui Dumnezeu.
Marcu 11:17 EDC100
[17] Și-i învăța și zicea: „Oare nu este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune pentru toate neamurile»? Dar voi ați făcut din ea «o peșteră de tâlhari».”
Matei 21:12-13 EDC100
[12] Isus a intrat în Templul lui Dumnezeu. I-a dat afară pe toți cei ce vindeau și cumpărau în Templu, a răsturnat mesele schimbătorilor de bani și scaunele celor ce vindeau porumbei [13] și le-a zis: „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune.» Dar voi ați făcut din ea «o peșteră de tâlhari».”
Cu atât mai mult acum ar trebui să înțeleg importanța Casei Lui Dumnezeu și modul în care Iisus Hristos se raporta la cei care nu realizau unde se află.
Ioan 2:14-17 EDC100
[14] În Templu i-a găsit pe cei ce vindeau boi, oi și porumbei și pe schimbătorii de bani șezând jos. [15] A făcut un bici de ștreanguri și i-a scos pe toți din Templu, împreună cu oile și boii, a vărsat banii schimbătorilor și le-a răsturnat mesele. [16] Și le-a zis celor ce vindeau porumbei: „Ridicați acestea de aici și nu faceți din casa Tatălui Meu o casă de negustorie!” [17] Ucenicii Lui și-au adus aminte că este scris: „Râvna pentru casa Ta Mă mănâncă pe Mine.”
Iată și unde este scris:
Psalmul 69:9 EDC100
[9] Căci râvna Casei Tale mă mănâncă, și ocările celor ce Te ocărăsc pe Tine cad asupra mea.
Până nu realizăm,la fel că Iisus Hristos, fiindcă majoritatea zicem că ne numim creștini,ce înseamnă cu adevărat Casa lui Dumnezeu,nu vom putea percepe nici sensul acestui Templu fizic care a fost construit in mod concret.
Rămășițe sale există chiar și astăzi în Ierusalim la locul numit Zidul Plângerii.
Iar pe locația fostului Templu se află în prezent Domul Stâncii sau Moscheea Omar, controlată desigur de musulmani.
Nu voi intra prea mult în detaliu istorice despre asta deocamdată, fiindcă sunt destul de complexe, însă puteți vedea totuși de ce există atât de multe conflicte între evrei și musulmani de atâta timp.
Sunt la mijlocul aspecte chiar foarte relevante,iar pentru a se realiza anumite profeții și a se concretiza cuvântul lui Dumnezeu,unele lucruri trebuie sa se schimbe,iar acestea deși au fost de multe ori în defavoarea evreilor,ei bine acum vor trebui să fie în favoarea lor,cel puțin în cazul situațiilor actuale și chiar viitoare.
Cu siguranță va fi construit cel de-a Treilea Templu, probabil pe locația celui original,care așa cum am văzut este in prezent o moschee.
Cum?
Greu de spus, întrucât pașnic pare cam dificil și tensiunile au fost mereu uriașe și vor deveni din ce in ce mai acute.
Însă dacă urmărim firul istoric și firul revelației lui Dumnezeu, începem să înțelegem cât de cât cum stau lucrurile.