View Single Post
Vechi 30.03.2025, 23:25:17
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Însă învățătorii iudaismului care cunoșteau scripturile nu au căzut în capcană:

Ioan 7:47 EDC100
[47] Fariseii le-au răspuns: „Doar n-ați fi fost duși și voi în rătăcire!?

Vedem mai jos că era această lipsă a poporului de a cunoaște cuvântul lui Dumnezeu și de a fi influențabil la fel ca acum,iar Iisus fiind un maestru desăvârșit, logic facea valuri.

Ioan 7:48-49 EDC100
[48] A crezut în El vreunul dintre mai-marii noștri sau dintre farisei? [49] Dar norodul acesta, care nu știe Legea, este blestemat!”

Însă aici vedem o clarificare mai detaliată asupra unui profet care chiar dacă face minuni și semne,dar vorbește despre alți dumnezei, acesta nu trebuie urmat,ci până la urmă trebuie ucis.

Singurul profet ridicat din mijlocul evreilor care corespunde acestei descrieri este Iisus.

Deuteronomul 13:1-5 VDCL
[1] Dacă se va scula între voi un proroc sau visător de vise, și‐ți va da un semn sau o minune, [2] și s‐ar împlini semnul sau minunea despre care ți‐a vorbit când a zis: Să mergem după alți dumnezei pe care nu i‐ai cunoscut, și să le slujim! [3] să n‐ascultați de cuvintele acelui proroc sau acelui visător de vise; căci Domnul Dumnezeul vostru vă cearcă, pentru ca să știe dacă iubiți pe Domnul Dumnezeul vostru cu toată inima și cu tot sufletul vostru. [4] Voi să umblați după Domnul Dumnezeul vostru și să vă temeți de el și să păziți poruncile lui, și să ascultați glasul lui și să‐i slujiți și să vă alipiți de el. [5] Și acel proroc sau acel visător de vise să fie omorât, căci a vorbit abatere de la Domnul Dumnezeul vostru care v‐a scos din țara Egiptului și v‐a răscumpărat din casa de robie, ca să te momească din calea pe care ți‐a poruncit Domnul Dumnezeul tău ca să umbli pe ea; și să curăți răul din mijlocul tău.

………

Așa să mergen mai departe cu neconcordanțele dintre Legea lui Dumnezeu și Noul Testament.

Așa cum am văzut mai sus, inclusiv Iisus a fost deseori în contradicție cu Vechiul Testament, tocmai de aceea a fost crucificat.

Dacă acesta misiune este in planul lui Dumnezeu este discutabil, însă până la urmă acesta este subiectul discuției noastre.

Să vedem acum alt aspect,era oare necesar să moară cineva pentru păcatele noastre ,era în planul divin această jertfă și crucificare.

Rolul lui Mesia cel profețit in vechiul testament se poate asimila cu cel al lui Iisus și mișcarea creștină produsă după moarte lui?

……

Să vedem un alt conflict asupra cărora au fost iarăși multe dispute inclusiv între apostoli și evrei.

Plecăm de la pasajul de mai jos in care apostolii se adresează inclusiv poporului lui Israel, spunând că numele lui Iisus Hristos este singurul nume sub cer în care există mântuire.

Bun, toate bune pentru cei care nu cunosc Legea lui Dumnezeu.

Faptele apostolilor 4:10, 12 EDC100
[10] s-o știți toți și s-o știe tot norodul lui Israel: omul acesta se înfățișează înaintea voastră pe deplin sănătos în Numele lui Isus Hristos din Nazaret, pe care voi L-ați răstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morți.
[12] În nimeni altul nu este mântuire, căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiți.”

Bun, toate bune pentru cei care nu cunosc Legea lui Dumnezeu.

Însă mai jos ,vedem următoarele:

Faptele apostolilor 4:18 EDC100
[18] Și după ce i-au chemat, le-au poruncit să nu mai vorbească cu niciun chip, nici să îi mai învețe pe oameni în Numele lui Isus.

Deci vedem că cărturarii cunoștea Legea și oare de ce le-au poruncit să nu mai învețe așa ceva:

Isaia 43:11 VDC
[11] Eu, Eu sunt Domnul, și afară de Mine nu este niciun Mântuitor!

Si că sa se duca orice urmă de îndoială,chiar și în condițiile în care Iisus ar fi fost Mesia vedem imediat pasajul dinaintea acestuia:

Isaia 43:10 VDC
[10] „Voi sunteți martorii Mei”, zice Domnul, „voi și Robul Meu pe care L-am ales, ca să știți, ca să Mă credeți și să înțelegeți că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost făcut niciun Dumnezeu și după Mine nu va fi,

Spune clar,că Robul este asemenea poporului doar martorul lui Dumnezeu.

Mai jos avem alt ” atentat marca Pavel “ asupra Legii lui Dumnezeu, măi da are el ce are cu Legea lui Dumnezeu.

Romani 10:4 VDC
[4] Căci Hristos este sfârșitul Legii, pentru ca oricine crede în El să poată căpăta neprihănirea.

Însă are Pavel dreptate?

Adică chiar și Hristos a sous că el doar se dorește a fi împlinirea Legii, însă de a aici până la a spune că este sfârșitul Legii…

Chiar în condițiile în care Legea se împlinește,oare asta înseamnă sfârșitul ei?

Dau doar câteva afirmații referitoare la anumite legi uzuale,care se vor a fi VEȘNICE prima dată:

Leviticul 16:29 VDC
[29] ACEASTĂ SĂ VĂ FIE O LEGE VEȘNICĂ:

Leviticul 16:31 VDC
[31] ACEASTĂ SĂ VĂ FIE O LEGE VEȘNICĂ

Leviticul 16:34 VDC
[34].ACEASTĂ SĂ VĂ FIE O LEGE VEȘNICĂ

Avem cel puțin 3 mențiuni în interval de câteva pasaje care REPETĂ același lucru.

Adică înțeleg să le predici așa ceva neamurilor , însă ei le spuneau acestea chiar evreilor.

Psalmul 119:152 VDC
[152] De multă vreme știu, din învățăturile Tale, că le-ai așezat PENTRU TOTDEAUNA.

Eclesiastul 3:14 VDC
[14] Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceea ce face El nu mai este nimic de adăugat și nimic de scăzut, și că Dumnezeu face așa pentru ca lumea să se teamă de El.