Însă eu și milioane sau chiar miliarde suntem followeri, fani, subscriberi ai lui Iisus de multă vreme,el a fost prima vedetă urmărită la nivel internațional și chiar în lipsa internetului.
Nu aș vrea să discreditez apartenența divină a lui Iisus,pe care o acceptă inclusiv Islamul.
Însă așa cum am spus în acest topic nici măcar islamul nu va fi “prieten “ cu mine.
Poate exista desigur o disonanță între cum a fost cu adevărat Iisus în acea perioadă,cum a fost recepționat el,cum a fost înregistrat de cărțile vremii și cum a rămas el în actualele evanghelii.
Deasemenea realitatea însăși a evenimentelor este cu siguranță diferită de cărțile Noului Testament,cu atât mai mult de ceea ce se găsește scris in Coran despre Iisus și celelalte personaje din Noul Testament.
Sincer deși eram un fan și admirator al Coranul și islamului și îl vedeam că o urmare logica a revelației lui Dumnezeu….
Hmmm….Nu știu ce să mai zic…
Repet mi-e greu sa discreditez Noul Testament și Coranul că fiind false revelații, însă având în vedere că sunt de pe poziția iudaismului,îmi voi permite cel puțin să pun la îndoiala aceat aspect.
Și acum vă rog să faceți în mod exercițiu de imaginație pentru a înțelege de ce au fost evreii mereu urâți și vânați de-a lungul timpului…
Eh, uitați-va doar ce am scris aici,cum doar încercând să urmez Legea lui Dumnezeu, revelată evreilor,ajung să anulez cam tot ce a încercat să o precedeze.
Adică doar încercând să fi tu însuți, respectând ce ai primit sau cel puțin încercând aceasta ești automat un ghimpe celorlalți care au dorit să interpreteze și copieze ce ți s-au dat ție.
PÂNĂ CÂND UMANITATEA NU VA ÎNȚELEGE CA SINGURUL POPOR CARE ARE ROLUL DE PREOȚIE UNIVERSALĂ ESTE ISRAEL
Cum vrei sa fi tu sau oricine altcineva un Preot?
Cui vrei tu să-i fi preot,in ce Templul,pe ce altar?
Abia la ridicarea celui de-al Treilea Templu,in Ierusalim atunci preoții lui Dumnezeu Adevărat vor putea chema toate popoarele să se închine lui Dumnezeu și acel Mesia va fi Calea și împăratul planetei care va mijloci către toate neamurile….
Însă ce sa vezi, Noul Testament spune că va fi un Antihrist, să fie oare o altă șmecherie a creatorilor Creștinismului,prin care au încercat să blocheze accesul lumii la adevăratul Mesia, spunând că de fapt acela este Satan.
Păi cu siguranță că adevărul Mesia va fi un Anti Hristos sau anti Iisus în acest sens.
De ce ?
Tocmai pentru că Iisus a pretins rolul său într-un mod fals.