1.Iorest,tocmai am explicat că în lipsa Templului,nu mai există un loc unde sa se aducă jertfe.
Chiar și actualul iudaism nu mai are preoți în sensul levitic ci doar rabini,de la Rabi care înseamnă învățători.
Plus că am oferit pasaje care se referă la distrugerea celui de-al doilea Templu.
Deci jertfele "la virgulă" nu au cum se sa facă întrucât acestea trebuie făcute în Templu.
2.Alaric, reconstrucția va fi permisă numai atunci când va veni Mesia.
Iată ofer un pasaj care include atât învierea morților, cât și venirea împăratului cât și modul în care Dumnezeu va veni însuși din nou între noi in Templul Sau.
Fiindcă să nu uităm, odată cu construirea Templului va reveni Dumnezeu însuși pe Pământ să locuiască în Templu.
Este vorba de profetul Ezéchiel,pe care Dumnezeu îl numește "fiu al omului".
Ezechiel 37:3 VDCL
[3] Și mi‐a zis: Fiu al omului, oare vor trăi oasele acestea? Și am zis: Doamne Dumnezeule, tu știi.
In continuare, vedem cu oasele uscate, adică trupurile morților vor fi inviate și reconstruite inclusiv fizic,la care se va adăuga inclusiv suflarea de viață,deci putem spune că sufletul lor se va întoarce în acele trupuri moarte, regenerate integral.
Ezechiel 37:4-6 VDCL
[4] Iarăși mi‐a zis: Prorocește oaselor acestora și spune‐le: Oase uscate, ascultați cuvântul Domnului! [5] Așa zice Domnul Dumnezeu oaselor acestora: Iată, voi face să intre suflare în voi și veți trăi. [6] Și voi pune vine pe voi și voi face să crească și carne pe voi și vă voi acoperi cu piele și voi pune suflare în voi și veți trăi: și veți cunoaște că eu sunt Domnul.
Iar în continuare vedeam procesul acela de regenerare și revenirea la viață prin suflarea de viață.
Ezechiel 37:8-10 VDCL
[8] Și am văzut și iată au crescut vine și carne pe ele și pielea le‐a acoperit deasupra; dar nu era suflare în ele. [9] Atunci el mi‐a zis: Prorocește suflării, prorocește, fiu al omului, și zi suflării: Așa zice Domnul Dumnezeu: Vino din cele patru vânturi, suflare, și suflă asupra acestor uciși ca să trăiască. [10] Și am prorocit cum mi se poruncise și a intrat suflarea în ele; și au trăit, și au stat pe picioarele lor, o oaste foarte, foarte mare.
Eh,aici poate fi un pasaj care nu va fi pe placul neamurilor, însă asta nu exclude o înviere a tuturor,însă aici se referă strict la regenerarea tuturor celor morți din poporul lui Israel care au murit peste tot prin lume,deci toți vor fi înviați și aduși înapoi în Israel.
Ezechiel 37:12 VDCL
[12] De aceea prorocește și zi‐le: Așa zice Domnul Dumnezeu: Iată, vă voi deschide mormintele și vă voi scoate din mormintele voastre, o, poporul meu, și vă voi aduce în țara lui Israel.
Iar aici se referă la adunarea tuturor celor vi.
Ezechiel 37:21 VDCL
[21] Și zi‐le: Așa zice Domnul Dumnezeu: Iată, voi lua pe copiii lui Israel dintre neamurile unde s‐au dus și‐i voi aduna din orice parte, și‐i voi aduce în țara lor.
Iar aici,mare atenție intră în peisaj acel MESIA,acel Împărat care va domni peste tot poporul Israel.
Ezechiel 37:22 VDCL
[22] Și‐i voi face un singur neam în țară pe munții lui Israel și un singur împărat va domni peste toți și nu vor mai fi două neamuri, nici nu vor mai fi despărțiți în două împărății.
Ezechiel 37:23 VDCL
Abia atunci va veni iertarea totală și mântuirea și curățirea.
[23] Și nu se vor mai spurca cu idolii lor, nici cu lucrurile lor urâcioase, nici cu vreuna din fărădelegile lor, și‐i voi mântui din toate locuințele lor în care au păcătuit și‐i voi curăți și îmi vor fi popor și eu le voi fi Dumnezeu.
Cine oare va fi Împărat peste ei?
Cine este Robul lui Dumnezeu?
Cine este Mesia?
Ezechiel 37:24 VDCL
[24] Și David, robul meu, va fi împărat peste ei. Și toți vor avea un singur păstor și vor umbla în judecățile mele și vor păzi așezămintele mele și le vor face.
Cine le va fi Domn în veac?
Ezechiel 37:25 VDCL
[25] Și vor locui în țara pe care am dat‐o robului meu Iacov, unde au locuit părinții voștri; și vor locui în ea, ei și copiii lor și copiii copiilor lor, în veac. Și David, robul meu, le va fi domn în veac.
Care este cu adevărat "noul legământ"?
Să fie Noul Testament?
Nu prea cred,cu acela va fi cu adevărat noul legământ.
Ezechiel 37:26 VDCL
[26] Și voi face cu ei un legământ de pace, va fi un legământ veșnic cu ei. Și‐i voi așeza și‐i voi înmulți și voi pune locașul meu sfințit în mijlocul lor în veac.
Și "locașul meu" va fi mijlocul lor în veac.
Câte locașuri veșnice are Dumnezeu?
Știm bine că doar Unul.
Ezechiel 37:27-28 VDCL
[27] Și locașul meu va fi peste ei și eu le voi fi Dumnezeu și ei îmi vor fi popor. [28] Și neamurile vor cunoaște că eu, Domnul, sunt cel ce sfințesc pe Israel, când locașul meu sfințit va fi în mijlocul lor în veac.
Abia atunci neamurile îl vor cunoaște cu adevărat...