Totuși îmi place să fiu mereu obiectiv, și având în vedere că am expus viziunea iudaismului, desigur din perspectiva mea, asupra unor aspecte referitoare la Casa Lui Dumnezeu și celelalte aspecte legate în mod direct de ea.
Am trecut în revistă și faptul că Noul Testament și inclusiv Iisus și Creștinismul au fost respinse prin prisma vechiului testament în mod legitim și potrivit Cuvântului Lui Dumnezeu.
Totuși, deși este larg dezbătut și știut destul de bine aceste argument scripturistic in favoarea lui Iisus,a Noului Testament și a creștinismului.
Zic,că în lumina celor scrise cu privire la argumentele împotrivă, să aducem și argumentele pro.
Adică nu voi dezvolta foarte larg aici, pentru că majoritatea le știți și suntem familiarizați cu ele.
Însă doar voi puncte câteva mai relevante și să vedem cum stau in picioare.
Să vedem dacă sunt veridice și dacă au validitate.
Și nu în ultimul rând, rămân dator că indiferent de rezultat să ofer o cale de acces la Dumnezeul adevărat chiar dacă Iisus și Creștinismul nu ar exista sau nu ar fi revelații reale.
Fiindcă dacă Iisus nu a vorbit despre Dumnezeul vechiului testament, despre cine a vorbit?
Iar dacă a vorbit despre El,de ce a fost respins și a intrat sub incidența legii dumnezeiești?
Totuși urmează să vedem și cum vede iudaismul și Dumnezeu revelat in Vechiul Testament accesul tuturor națiunilor la El, excluzând Noul Testament și pe Iisus,fost prin prisma vechiului testament.
Însă înainte să vedem dacă există argumente solide în favoarea lui Iisus și a Noului Testament in Vechiul Testament.
Veți spune că sunt absurd și ignorant că pun o asemenea întrebare,dat fiind faptul că miliarde de oameni știu deja asta de 2000 de ani și nu exista îndoială pentru aceștia.
Repet,eu sunt acum de partea celor câteva milioane care nu sunt de acesta părere.
Iar acum voi menține un ochii obiectiv și deschis pentru a analiza dacă chiar există în mod real acesta posibilitate.
N-am să încep alte topicuri, nici nu voi adăuga acestea postare la alte,ci voi continua in aceasta chiar dacă se duce oarecum in direcție mai diferită.
Intenția mea nu este sa demonstrez că Iisus nu este Mesia,ci doar sa văd dacă potrivit vechiului testament poate fi.
Însă în final ar trebui sa vedem cine va rămâne și în ce mod în Casa Lui Dumnezeu.
IATĂ ARGUMENTELE DIN VT IN FAVOAREA LUI IISUS:
Cel mai “strong” argument și primul pe care îl invoc, adică cu ăsta probabil ți-ai lua bătaie de la un evreu dacă îl arăți:)
Isaia 53:3-5, 7-10, 12 VDCL
[3] El a fost disprețuit și lepădat de oameni. Omul durerilor și cunoscut cu suferința și ca unul de care își ascund oamenii fețele a fost disprețuit și nu l‐am prețuit. [4] Negreșit, EL A PURTAT SUFERINȚELE NOASTRE și s‐a ÎMPOVĂRAT cu DURERILE NOASTRE: totuși noi l‐am socotit LOVIT, BĂTUT de Dumnezeu și CHINUIT. [5] Dar el a fost RĂNIT pentru FĂRĂDELEGILE NOASTRE, a fost ZDROBIT pentru NELEGIUIRILE NOASTRE. Pedeapsa păcii noastre era asupra lui și PRIN RĂNILE LUI SUNTEM VINDECAȚI.
[7] El a fost APĂSAT și CHINUIT dar NU și‐a DESCHIS GURA. Ca un MIEL dus la JUNGHIERE și ca o OAIE care este MUTĂ înaintea celor ce o tund, așa nu și‐a deschis gura. [8] El a fost RĂPITĂ de la apăsare și de la JUDECATĂ; și NEAMUL LUI, cine dintre ei s‐a gândit că a FOST STÂRPIT din PĂMÂNTUL CELOR VII pentru FĂRĂDELEGEA POPORULUI MEU căruia i se datora lovitura? [9] Și i‐au pus MORMÂNTUL CU CEI RĂI și a fost cu cel BOGAT în MOARTEA LUI, măcar că NU FĂCUSE NICIO ASUPRIRE și nu era NICIUN VICLEȘUG ÎN GURA LUI. [10] Totuși a plăcut Domnului să‐l lovească; l‐a supus la suferință. După ce va ADUCE SUFLETUL SĂU JERTFĂ PENTRU VINĂ, el va vedea o sămânță, își va lungi zilele și plăcerea Domnului va propăși în mâna lui.
[12]
Fratilor câteodată trebuie sa înțelegem și opinii contrare a ce credem pentru a aprecia ce avem și a înțelege părți din adevăr.
Este acest pasaj din Isaia unul care sa descrie cu exactitate suferințele lui Iisus?
Mulți vor spune că da,unii vor spune că descrie suferințele lui Israel…
Vă las să judecați singuri….
PS
Am editat un aspect, recitind pasajul din nou și din nou... Adică pasajul poate fi considerat unul care trimite la Iisus Hristos,însă nu este asociat aici că fiind Mesia, adică am văzut pasajele referitoare la Mesia că fiind altele și în alt ton.
Însă rolul lui Iisus oare fă fi fost altul potrivit vechiului testament?
Last edited by Seraphim7; 01.04.2025 at 12:48:02.
|