Momentan am rămas “blocat” in câteva pasaje și poate mă ajutați să le descifrăm.
Avem aici:
Daniel 9:26-27 EDC100
[26] După aceste șaizeci și două de săptămâni, Unsul va fi stârpit și nu va avea nimic. Poporul unui domn care va veni VA NIMICI cetatea și SFÂNTUL LOCAȘ, și sfârșitul lui va fi ca printr-un potop; este hotărât că războiul va ține până la sfârșit și împreună cu el și pustiirile. [27] El va face un legământ trainic cu mulți timp de o săptămână, dar la jumătatea săptămânii VA FACE SĂ ÎNCETEZE JERTFĂ și darul de mâncare, și pe aripa urâciunilor idolești va veni unul care pustiește, până va cădea asupra celui pustiit prăpădul hotărât.”
Acest pasaj este invocat chiar și în Noul Testament:
Matei 24:15, 21, 23-24, 30, 33-34 EDC100
[15] De aceea , când veți vedea «urâciunea pustiirii», despre care a vorbit prorocul Daniel , « AȘEZATĂ ÎN LOCUL SFÂNT » – cine citește să înțeleagă –,
[21] Pentru că atunci va fi un necaz așa de mare, cum n-a fost niciodată de la începutul lumii până acum și nici nu va mai fi.
[23] Atunci, dacă vă va spune cineva: «Iată, Hristosul este aici sau acolo», să nu-l credeți. [24] Căci se vor scula hristoși mincinoși și proroci mincinoși și vor face semne mari și minuni, până acolo încât să-i înșele, dacă va fi cu putință, chiar și pe cei aleși.
[30] Atunci se va arăta în cer semnul Fiului Omului, toate semințiile pământului se vor boci și Îl vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului cu putere și cu o mare slavă.
[33] Tot așa și voi, când veți vedea toate aceste lucruri, să știți că Fiul Omului este aproape, este chiar la uși! [34] Adevărat vă spun că nu va trece neamul acesta până se vor întâmpla toate aceste lucruri!
Bun , citiți cu atenție vă rog aceste pasaje!
Deci în ambele vedem un numitor comun, și anume fix subiectul pe care l-am pus în titlul topicului.
EXISTENȚA TEMPLULUI/CASEI LUI DUMNEZEU
Și ca să pătrund mai adânc în acel “cine citește să înțeleagă” pus așa într-un mod foarte sugestiv de Matei.
Aduc un pasaj care o spune mai pe față:
2 Tesaloniceni 2:3-4 EDC100
[3] Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip, căci nu va veni înainte să fi venit lepădarea de credință și să se fi descoperit OMUL FĂRĂDELEGII, fiul pierzării, [4] potrivnicul care se înalță mai presus de tot ce se numește „Dumnezeu” sau de ce este vrednic de închinare. Așa că SE VA AȘEZĂ ÎN TEMPLUL LUI DUMNEZEU, dându-se drept DUMNEZEU.
Măi fraților, interpretați voi dacă puteți!
Atâta menționez că în momentul de față nu există Templul,fiind distrus în anul 70,deci dacă asociem profeția lui Daniel cu distrugerea din 70,automat ori le vom asocia și pe celelalte doua din Noul Testament cu aceea ori …
Însă mare atenție, Matei spune că nu va trece neamul acesta până acestea se vor întâmpla!
Deci le putem asocia foarte bine cu distrugerea din anul 70.
Ar trebui să fie întâi zidit din nou Templul lui Dumnezeu,dar ce sa vezi,ne spune atât Matei cât și Pavel că vom găsi acolo pe cineva care va pretinde că este Dumnezeu….
Păi cum se mai leagă cu celelalte pasaje despre venirea lui Mesia?
Deci eu zic că aceste profeții au trecut,și se pot asocia deja cu distrugerea celui de-al doilea Templu.
Dacă le vom asocia cu evenimente legate de construirea celui de-al treilea,deja situația se complică.
Last edited by Seraphim7; 01.04.2025 at 22:52:14.
|